Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverpool ställs åter mot West Ham i en eventuell fjärde omgång i FA-cupen

Peter Hyllman

En klassisk fotbollshelg är avklarad för det här året, med den tredje omgången av FA-cupen avklarad. Det blev en omgång med lite olika resultat men där i alla fall ingen av de riktiga storklubbarna är utslagna. Även om det var nära, både för Tottenham och för Liverpool som båda klarade 2-2 och därmed grejade omspel.

Grejade omspel förresten. Det har tydligen varit en månad av jobbiga överraskningar för Jürgen Klopp. Först fick han veta att Ligacupens semifinaler spelas i form av ett dubbelmöte. Sedan fick han lära sig om den engelska traditionen av omspel i FA-cupen. Han spelade kids för att underlätta spelschemat, nu får han oönskat en match till på spelschemat för att han spelade kids.

Svindlande nära omspel också för Man Utd som behövde en straff i 93:e minuten för att kunna besegra Sheffield United på hemmaplan med 1-0. Louis van Gaal väljer efter matchen att beklaga sig över att ingen påpekar hur Sheffield United minsann inte heller tillåts skapa några chanser, i vad som bara kan betraktas som ett av säsongens mest pinsamma ”glaset är i alla fall halvfullt”-uttalanden hittills.

Annons

Man City imponerade borta mot Norwich och vann bekvämt vad som hade kunnat bli en jobbig historia. Middlesbrough gjorde vad man ytterst sällan gjort den här säsongen, tappade en 1-0-ledning på hemmaplan och åkte ur FA-cupen mot Burnley. Omgångens stora skräll var dock Oxford, hemmahörandes i League Two, som med 3-2 besegrade Swansea.

43 lag återstår i FA-cupen. 21 av dessa lag vet redan att de kommer att spela den fjärde omgången. Elva matcher, involverandes 22 lag, kommer att gå till omspel, bland dem Exeter och Liverpool, Tottenham och Leicester, Wycombe och Aston Villa, Northampton och MK Dons, West Brom och Bristol City, Ipswich och Portsmouth, Newport och Blackburn, Bury och Bradford, Eastleigh och Bolton, Huddersfield och Reading, samt Carlisle och Yeovil.

Helgen den 29 januari till och med den 1 februari spelas den fjärde omgången av FA-cupen. Den omgången lottades ikväll, med följande intressanta utfall och spännande cupmöten:

Annons

Arsenal v Burnley. Fortsatt bekväm inledning på FA-cupen för regerande cupmästarna Arsenal. Hemma på Emirates ska de naturligtvis vara favoriter mot allt motstånd, inte minst mot lag från The Championship. Burnley är dock inte helt oävna och kommer ställa krav på en bra prestation från Arsenals sida.

Exeter/Liverpool v West Ham. Få lag har ställt till så stora problem för Liverpool den här säsongen som West Ham. Nåja, tredje gången gillt verkade Ian Wright tycka. Liverpools belöning, ifall de skulle lyckas besegra Exeter på hemmaplan, blir alltså ett hemmamöte med West Ham. Exeter kan hoppas på ännu ett hemmamöte med Premier League-motstånd.

Derby v Man Utd. Om League One-motstånd kan ställa till problem för Man Utd på Old Trafford så undrar man vad The Championship-motstånd kan ställa till med på hemmaplan. Derby är dessutom ett topplag i The Championship, så det är onekligen en match som kan gå lite hur som helst.

Annons

Wycombe/Aston Villa v Man City. Man City klagar förmodligen inte på den här lottningen. Bortaplan förvisso, men när alternativen är antingen ett League Two-lag eller ett formsvagt Aston Villa så är chanserna till vinst goda. Tufft för Aston Villa i den enda återstående framgångsmöjligheten för dem.

Northampton/MK Dons v Chelsea. Chelsea fortsätter undvika Premier League-motstånd i FA-cupen. MK Dons på bortaplan är dock inte en helt lätt uppgift vilket andra lag än Chelsea har fått erfara på senare år. Ändå en match där Chelsea är favoriter.

Colchester v Tottenham/Leicester. Tuff lottning för Colchester som lyckades besegra Charlton i tredje omgången. Tottenham och Leicester ska först mötas i ett omspel, och vinnaren där kan alltså belönas med ett mer än vinnbart bortamöte i den fjärde omgången.

Annons

Crystal Palace v Stoke. Det på pappret kanske tuffaste och jämnaste mötet som innehåller Premier League-lag. I grund och botten två jämnspelta lag, och Crystal Palace svär nog lite över lottningarna så här långt. Först Southampton, och nu Stoke.

Ipswich/Portsmouth v Bournemouth. Vilken grej för Portsmouth. Om de lyckas besegra Ipswich i omspelet på hemmaplan så väntar alltså ännu ett hemmamöte, ett sydkustderby mot Bournemouth. Stort för hela området så klart, frågan är om Ipswich vill annorlunda.

West Brom/Bristol City v Peterborough
Eastleigh/Bolton v Leeds
Huddersfield/Reading v Walsall
Shrewsbury v Sheffield Wednesday

Nottingham Forest v Watford
Carlisle/Yeovil v Everton
Bury/Bradford v Hull
Oxford v Newport/Blackburn

Publicerad 2016-01-11 20:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto