Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #21: Målgalen veckoomgång i det engelska ligaspelet

Peter Hyllman

Veckans lag

Bubblare:
Kasper Schmeichel, Leicester
John O’Shea, Sunderland
Matt Targett, Southampton
Cesc Fabregas, Chelsea
Enner Valencia, West Ham
Joselu, Stoke
Olivier Giroud, Arsenal

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Sunderland. Söderut i tabellen spelades det en riktig sexpoängare på Liberty Stadium mellan Swansea och Sunderland. I och med segern har nu Sunderland tagit två raka sådana så kallade sexpoängare, efter vinsten mot Aston Villa i förra omgången. Jermain Defoe visar sig alltjämt otroligt nyttig för Sunderland, med fem mål på dessa två matcher och tre igår mot Swansea. Häng i tabellen för Sunderland samtidigt som Swansea sjönk ned i träsket riktigt rejält.

Annons

Leicester. Vem hade kunnat tänka sig att Leicester i januari hade kunnat mäkta med att göra bara ett enda mål på sina fyra senaste matcher, men ändå ligga på poängmässig delad förstaplats i Premier League? Det var kanske lite daylight robbery över Leicesters vinst på White Hart Lane, men laget som helhet försvarade sig väldigt bra, Casper Schmeichel (”Catfish Michael”) var lysande i målet, och då kan det räcka med en Huth för att vinna matchen.

West Ham. Säsongens spelare i Premier League? Svårt att säga så här tidigt på säsongen men Dimitri Payet kommer med all sannolikhet vara en av de heta kandidaterna, liksom en av sommarens stora frågor kommer vara om han spelar i West Ham också nästa säsong. West Ham gör i snitt två mål per match med Payet på planen jämfört med 0,7 mål per match utan honom. Borta mot Bournemouth vände Payet matchen mer eller mindre på egen hand.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Swansea. Sparkningen av Garry Monk såg inledningsvis ut att ha fått viss effekt på spelarna, men den effekten verkar i så fall ha avtagit. Matchen mot Sunderland var riktigt viktig, en sexpoängare på hemmaplan, och då har man inte råd att släppa in fyra mål. Än mindre har man råd med fullständigt idiotiska utvisningar på mittplan med mindre än halva matchen spelad. Swansea ser alltmer ut som ett lag för nedflyttning.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Sam Allardyce. Louis van Gaal må vara ett manargeni, men ligans allra mest missförstådda geni måste ändå vara Sam Allardyce. Så fantastiskt på precis allt han gör men ändå så föga uppskattad för något han gör. Rätt man på rätt plats vid rätt tidpunkt för Sunderland hur som helst, och Sunderlands två vinster på rad visar på nyttan med honom.

Annons

OMGÅNGENS MÅL

Andre Ayew, Swansea 2-1, Sunderland (h). Han hade mycket hyss för sig i den här matchen, Ayew. Men förspelet och snurrfinten till det här målet strax innan halvtid för Swansea var riktigt snyggt och visade prov på mycket god teknik, samtidigt som avslutet i bortre hörnet bara kan beskrivas som kliniskt.

:::

TRE PUNKTER

Heavy Metal. Om Liverpool hade slängt in ett band med pudelrockare från 1980-talet i Liverpools backlinje så är frågan om de hade gjort ett sämre jobb än vad Liverpools backlinje orkade med mot Arsenal. Försvaret ger opressat bort bollen i tid och otid, markerar dåligt och läser spelet illa, samtidigt som målvakten gör rena juniormisstag på löpande band. Det är något Liverpool måste adressera, det kan inte vara lätt att vara mittfältare och anfallare i Liverpool och försöka spela med vetskapen att även om de spelar på topp så spelar det till sist ingen roll eftersom det ringer minst lika ofta bakom dem.

Annons

Straw men. Man blir lite skeptisk när Alan Pardew efter förlusten mot Aston Villa pratar sig varm om hur han hoppas att Aston Villa håller sig kvar i Premier League, efter en match där laget förlorat med 0-1 sedan den egna målvakten släppt in en dundertavla. Det vore högst förmätet att påstå att Aston Villa är tillbaka i kampen på allvar, det är en lång väg kvar att vandra och de befinner sig fortfarande i stora problem, men om där fanns ett sista halmstrå att greppa så gjorde de det nu.

Bättre (not). Det hostar och hackar i de båda maskinerna hos Chelsea och Man Utd. Båda lagen verkar befinna sig i någon slags märklig limbo där det på något sätt ser lite bättre ut än vad det gjort tidigare men där det ändå på samma gång inte blir särskilt mycket bättre. Båda lagen föll den här omgången tillbaka i gamla synder och tappade onödiga två poäng vardera i respektive matchers slutminuter. Båda lagen måste lyfta sig omgående om det ska bli aktuellt med något Champions League-spel nästa säsong.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

Glädjande att Wayne Rooney verkar ha hittat tillbaka till något som liknar form igen. Vet inte om det känns så stabilt att det motiverar Louis van Gaal att börja kalla Rooneys kritiker för tjockisar.

Statistiken från Anfield över antalet meter samtliga spelare sprungit under matchen visade att Jürgen Klopp sprang längre än Christian Benteke. Energiefussball.

Mitt i veckan-ligafotboll är fantastisk!

Publicerad 2016-01-14 01:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto