Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Transferkollen den 22 januari

Peter Hyllman

Fredag igen. Tre veckor av transferfönstret är avklarat och det återstår alltjämt en dryg vecka innan det slår igen för den här säsongen. Liksom jag gjorde förra fredagen så avslutar jag den här fredagen med ett slags uppsamlingsheat för de slutförda värvningarna under veckan.

Ibland går det lite för snabbt. Sam Byram rapporterades för någon vecka sedan som klar för Everton, men det visade sig vara att sälja skinnet innan björnen faktiskt var skjuten. West Ham blandade sig nämligen in i leken och det blev för några dagar sedan klart att det blev London för Byram, inte Merseyside.

Betygskalan är den vanliga för den här bloggen. Någon större aktivitet under januarifönstret har det däremot inte varit i Premier League. Kanske brakar det loss under sista veckan.

BERÖMLIG (+++++)

Steven Naismith, Everton till Norwich. En genuint lysande värvning utifrån Norwichs förutsättningar. Norwich har saknat den riktiga spetsen framför målet vilket börjat dra dem nedåt i tabellen. Naismith befann sig precis på gränsen till att vara ordinarie i Everton utan att riktigt lyckas slå sig in, vem glömmer exempelvis bort hans show mot Chelsea?! Naismith är ingen mirakelarbetare men kan bli väldigt betydelsefull för Norwich.

Annons

MED BERÖM GODKÄND (++++)

Charlie Austin, QPR till Southampton. Behovet för Southampton av ännu en anfallare känns kanske inte akut, samtidigt har Graziano Pellè en besvärande tendens att tappa målformen under långa perioder. Austin är å sin sida en mycket pålitlig målskytt. Southampton klagar knappast på prislappen om £4m heller, så sent som i somras så tackade QPR nej till flera bud i krokarna £12-15m för Austin.

VÄL GODKÄND (+++)

Sam Byram, Leeds till West Ham. Talangfull högerback i Leeds som kanske inte fått riktigt det där genombrottet man hade hoppats på. Dock bra investering av West Ham som saknat ett permanent alternativ på högerbacken under ett par säsonger. Med Aaron Cresswell på vänsterbacken och Sam Byram på högerbacken har West Ham potentiellt ett riktigt giftigt ytterbackspar.

GODKÄND (++)

Annons

Timm Klose, Wolfsburg till Norwich. Det ska fan vara tysk mittback att debutera i Premier League. Sunderland värvade Jan Kirchhoff från Bayern som gjorde en magnifikt usel debutmatch. Klose har haft väldigt svårt att få speltid i Wolfsburg och det är svårt att omedelbart se honom tillföra Norwich så värst mycket mer än bredd, försäkring mot skador och lite fler alternativ för Alex Neil att välja mellan.

Nordin Amrabat, Malaga till Watford. Ett ganska genomgående tema för Watford har varit deras totala offensiva beroende av Odion Ighalo och Troy Deeney. Amrabat kan komplettera dessa båda spelare framför allt med sin förmåga att spela både centralt och på kanterna. Någon stor målspruta är det inte och det är ett stort steg från Malaga till Premier League.

UNDERKÄND (-)

Costel Pantilimon, Sunderland till Watford. I mina ögon en smått obegriplig värvning. Inte för att Pantilimon är en dålig målvakt, det är han absolut inte, men Watford har redan Heurelho Gomes som dels borde vara den obestridlige förstamålvakten, dels inte har mentaliteten att bli bättre av konkurrens. Det är svårt att se Pantilimon fylla någon annan funktion för Watford än bra backup-målvakt, men det gör knappast någon lycklig.

Annons
Publicerad 2016-01-22 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto