Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1993

Peter Hyllman

1993 års elva är relativt lättanalyserad. Ett fantastiskt anfall och ett mittfält med idel lovande spelare som samtliga har potential att nå riktigt höga höjder i sina karriärer. So far, so good. Värre blir det när vi tittar på de andra lagdelarna. Men låt oss börja allra längst bak, på målvaktssidan. Att vara 22-23 år gammal och ta en ordinarie plats i ett mittenlag i Premier League måste verkligen anses imponerande. Jack Butland har dessutom visat prov på stor utveckling denna säsong och när hans Stoke för ett tag sen mötte Man City var supportrarna tydliga (om än partiska). Butland till landslaget. Butland till startelvan. Jack Butland – Englands number one. Hur det blir med den saken återstår att se, klart är dock att årgångslaget från 1993 har en riktigt bra burväktare och faktum är att han på bänken backas upp av en extremt lovande Sam Johnstone, som om han tillhört ett annat lag än Man United, mycket väl hade kunnat vara förstemålvakt i Premier League han också.

Backlinjen däremot känns direkt svag. Tre av fyra spelare tillhör visserligen Liverpool, men det är inte för inte som två av dem är utlånade. Jon Flanagan har kämpat sig tillbaka efter ett och ett halvt års skadehelvete, och man ska ändå komma ihåg att han innan sina skador var och nosade på det engelska landslaget. Ben Davies var också han högaktuell för just Liverpool när han lämnade Swansea men hamnade till slut alltså i Tottenham när The Reds istället satsade på ett år äldre Alberto Moreno. Davies har haft svårt att ta en plats i Spurs och frågan är om inte han likt klubbkollegan Kieran Trippier måste ses sig om efter en ny arbetsgivare inom kort för att kunna fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. Mittbacksparet Tiago Ilori och Andre Wisdom har visserligen framtiden för sig, men behöver ta många steg framåt om de ska spela till sig permanenta platser i något av de bättre Premier League-lagen.

Annons

Mittfältet är (som så många gånger tidigare) obalanserat åt det offensiva hållet. Här finns dock riktigt intressanta spelare i framför allt Ross Barkley och Alex Oxlade-Chamberlain. Att dessa två i så ung ålder håller den klass de gör bådar gott både för både dem själva och för det engelska landslaget. Bredvid dem hittar vi en joker i form av fransmannen Florian Thauvin, ett jättelöfte som det ska bli spännande att se hur han kommer att utvecklas i Newcastle när han fått anpassa sig till Premier League.

Innan jag gjorde researchen till denna bloggserie ska jag erkänna att jag på rak arm inte hade plockat att 1993 års lag hade ett så starkt anfall som de faktiskt har. I Romelu Lukaku och Harry Kane har man två riktigt bra anfallare och även om jag personligen aldrig har insett Saido Berahinos storhet så förstår ju också jag att han inte är helt oduglig på plan. Kort sagt, en startelva med mängder av talang, ett hypervasst anfall men en alltför svag backlinje.

Annons

Hur ser din 1993-elva ut?

1993: Butland – Flanagan, Ilori, Wisdom, Davies – Thauvin, Barkley, Oxlade-Chamberlain – Lukaku, Kane, Berahino.

Bubblare:

Målvakter: Sam Johnstone, Man United.

Backar: Tyrone Mings, Bournemouth; Deandre Yedlin, Sunderland; Jamal Lascelles, Newcastle.

Mittfältare: Manuel Lanzini, West Ham; Jordan Veretout, Aston Villa; Joao Teixeira, Liverpool; Alex Pritchard, Tottenham.

Anfallare: Patrick Bamford, Crystal Palace; Aoyze Perez, Newcastle; Connor Wickham, Crystal Palace.

Av: Fredrik Norrström

Publicerad 2016-01-25 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto