Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1995

Peter Hyllman

Det yngsta laget i denna sammanställning består av spelare som är födda 1995. Bara tanken på att dessa killar kanske blev till samtidigt som många av oss satt klistrade framför VM 94 i USA känns smått surrealistisk. Studerar vi laget lite noggrannare kan vi konstatera att här finns en hel del råtalang, där några killar redan är etablerade stjärnor.

Målvaktsposten är dock en svaghet. Kanske inte så konstigt med tanke på spelarnas ålder, men ändå. Mitchell Beeney är en lovande Chelsea-produkt som har alla möjligheter i världen att kunna bli en duktig Premier League-målvakt i framtiden. Frågan är dock om hans framtid finns i Chelsea, det känns mer tveksamt. I dagsläget har han bland annat Thibaut Courtois, Asmir Begovic, Marco Amelia och Jamal Blackman framför sig. Beeney backas upp av WBAs fjärdekeeper Jack Rose.

Backlinjen däremot känns betydligt starkare. Två spelare från Arsenal respektive Man United och det är inga okända fjunisar som råkar vara födda detta år. Hector Bellerin har gjort Arsenals högerbacksplats till sin och Luke Shaw hade precis börjat hitta tillbaka till Southampton-formen när han åkte på en elak skada. Paddy McNair har gjort ett antal framträdanden för Man United, inte minst under förra säsongen och Calum Chambers går också han en ljus framtid till mötes. Att man dessutom tvingas sätta en så pass bra spelare som Matt Targett på bänken i årslaget från 1995 är ett bevis på vilken kvalitet den unga backlinjen håller.

Annons

Mittfältet osar talang och jag är tämligen övertygad att minst en av spelarna Serge Gnabry, Nathan Ake och Jack Grealish inom en femårsperiod tillhör Premier Leagues toppskikt av spelare. Bland bubblarna finns talanger men ingen som är i närheten av den kvalitet som den valda trion håller.

Anfallet är kanske det mest rörliga av alla anfall i denna bloggserie. Faktum är att samtliga i trion Jordan Ibe, Divock Origi och Anthony Martial har fått rejält med speltid i Liverpool och Man United. Det är ett bra kvitto på att man håller en hög nivå och inte minst att man går en mycket spännande framtid till mötes. Konkurrensen om startplatserna såg dock länge ut att var lika med noll, tills jag hittade två talanger i Evertons akademi som båda kom till jorden år 1995.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att detta lag av naturliga skäl inte tillhör de starkaste lagen i denna bloggserie, men om ett par år tror jag definitivt att vi kommer att se betydligt fler etablerade stjärnor i Premier League födda år 1995. Intressant är också att se att Southamptons rykte om att vara Englands främsta plantskola för unga fotbollsspelare känns högst välförtjänt.

Annons

Hur ser din 1995-elva ut?

1995-elvan: Beeney (GK) – Bellerin (RB), McNair (CB), Chambers (CB), Shaw (LB) – Gnabry (CM), Grealish (AM), Ake (CM) – Ibe (FW), Origi (ST), Martial (FW)

Bubblare:

Målvakter: Jack Rose, WBA.

Backar: Stephen Hendrie, West Ham; Matt Targett, Southampton; Baily Cargill, Bournemouth; Gethin Jones, Everton; Connor Randall, Liverpool.

Mittfältare: Matt Grimes, Swansea; Rolando Aarons, Newcastle; Harrison Reed, Southampton; Sam Mcquuen, Southampton.

Anfallare: Sam Byrne, Everton; Courtney Duffus, Everton

Av: Fredrik Norrström

Publicerad 2016-02-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto