Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

NEDRÄKNING: Så slutar Premier Leagues Champions League-fajt

Peter Hyllman

30 omgångar har spelats i Premier League hittills den här säsongen. Vill man vara exakt så handlar det kanske mer precist om 30,2 omgångar, men vem håller räkningen på sådant?! Samtidigt som ett landslagsuppehåll skingrar krutröken en aning kan det kanske vara intressant att titta framåt på den säsongsavslutning som kommer.

Tre lag konkurrerar primärt om ligatiteln under återstoden av säsongen. Tre lag konkurrerar huvudsakligen om den fjärde återstående Champions League-platsen. Och tre lag slåss runt nedflyttningsstrecket för att hamna på den enda slutliga platsen ovanför strecket. I var och en av dessa tre minitabeller gäller det alltså att sluta etta.

Vi fortsätter med Champions League-fajten. Där finns just i nuläget Man City, West Ham och Man Utd. Visst kan Arsenal komma att dras in i fajten men vinsten mot Everton gör att de först och främst tittar uppåt. Southampton, Stoke och Liverpool kan samtliga visa sig bli faktorer vad det lider, men kan inte sägas vara det just i nuläget.

Annons

Är det nu så att man ändå anser att dessa tre lag verkligen borde tas med i beräkningen så finns så klart alltid möjligheten att göra sig själv nyttig och bidra med sina egna uträkningar i kommentarsfältet.

Min projicering är som följer:

:::

MAN CITY – 51pts (+20), 30pld

Bournemouth (b) – 1p
West Brom (h) – 3p
Chelsea (b) – 1p
Newcastle (b) – 0p

Stoke (h) – 3p
Southampton (b) – 0p
Arsenal (h) – 1p
Swansea (b) – 1p

Två saker talar emot Man City under säsongsavslutningen. Man har varit mer eller mindre bedrövliga på bortaplan. Och man har fått det allt svårare med målskyttet. Båda sakerna tyder på att koncentrationen helt enkelt inte är helt och hållet hundra.

Det är problematiskt i och med att Man City spelar en majoritet av sina återstående matcher på bortaplan. Det är heller inte några helt lätta matcher man bara kan spela av. Väldigt mycket beror på om Man City förmår ta sig samman och höja sig när hotet om att missa Champions League blir påtagligt.

Annons

Är Man City på topp så finns det ingen match på det där spelschemat som de inte skulle kunna vinna. Å andra sidan har den här säsongen på samma gång illustrerat de mycket väl kan förlora även de matcher man tycker att de verkligen borde vinna.

61 poäng

:::

WEST HAM – 50pts (+12), 30pld

Crystal Palace (h) – 3p
Arsenal (h) – 1p
Leicester (b) – 3p
Watford (h) – 3p

West Brom (b) – 1p
Swansea (h) – 3p
Man Utd (h) – 3p
Stoke (b) – 1p

West Ham är ett lag i dunderform som spelar med stort självförtroende och dessutom har fördelen att få avsluta i huvudsak hemma på Boleyn Ground, som alltså ser sina sex sista matcher någonsin. Stämningen blir elektrisk och kan bära West Ham fram mot mållinjen.

Spelschemat är lite blandat. Att tvingas möta både Arsenal och Man Utd kan kännas negativt men man har fördelen att möta dem på hemmaplan. På pappret är det bortamatchen mot Leicester som ser jobbigast ut, men det är sannerligen ingen match som borde skrämma West Ham.

Annons

I åtminstone fem av de återstående matcherna kommer West Ham ställas mot motstånd som kommer försöka försvara sig lågt och disciplinerat, så den sista delen av säsongen blir ett test på West Hams förmågor att bryta ned den typen av försvar. Man har blivit bättre på det under säsongen.

68 poäng

:::

MAN UTD – 50pts (+11), 30pld

Everton (h) – 3p
Tottenham (b) – 0p
Aston Villa (h) – 3p
Crystal Palace (h) – 3p

Leicester (h) – 3p
Norwich (b) – 3p
West Ham (b) – 0p
Bournemouth (h) – 3p

Om vi nu ska vara helt ärliga så har den här säsongen visat att det finns knappast någon match som Man Utd inte kan förlora. Det borde dock kännas som en god grund att stå på att få spela fem av matcherna hemma på Old Trafford, matcher i vilka man har goda möjligheter att gå rent.

Bortamatcherna är däremot jobbiga. Tottenham jagar ligatiteln och det som kanske främst talar emot dem på White Hart Lane är någon slags höjdsjuka när just Man Utd kommer på besök. Norwich slåss för sina liv i botten av tabellen och tre poäng där är möjligen ett uttryck för optimism.

Annons

Därefter kommer så jättematchen. Inte bara den match som faktiskt kan visa sig vara en ren shootout mellan Man Utd och West Ham om den fjärde och sista Champions League-platsen, utan också den sista matchen någonsin på Boleyn Ground.

68 poäng

Publicerad 2016-03-22 21:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto