Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Öppet inför returen i Manchester

Peter Hyllman

Jag har fått höra att jag tydligen bara bloggar om Champions League-resultaten när engelska lag vinner, men struntar i att blogga när engelska lag förlorar.

Vad som händer när det blir oavgjort förtäljer inte teorin.

Det är så klart svårt att undvika känslan att matchen mellan PSG och Man City hade kunnat sluta helt annorlunda än vad den gjorde, ändå är den överhängande känslan inte att 2-2 på något sätt är orättvist eller, sett till matchbilden som helhet, direkt oväntat.

Man City visade att deras anfall håller hög Champions League-nivå, liksom att deras försvar håller hög (?) Championship-nivå. Och där har vi förklaringen till deras säsong.

Kvällens match var en komprimerad version av samma fenomen.

Slutsatsen var enkel för Man City, anfall är för dem bästa försvar och så fort de tog tag i taktpinnen och anföll så skapade de också oreda i ett minst lika virrigt PSG-försvar.

Annons

2-2 på bortaplan är självklart ett bra resultat för Man City, och ger dem en viss fördel att jobba med. Men returmötet i Manchester på tisdag är fortfarande helt öppet.

Ingen som har sett Leicester, Tottenham, Liverpool och Man Utd vinna på Etihad mot Man City tidigare under säsongen kan betrakta det som någon omöjlighet, eller ens särskilt otroligt, att PSG kan vinna den matchen.

Ändå känner nog Man City doften av semifinal just ikväll. Bortamålen gör att Man City inte ens behöver vinna returen, och de verkar höja sig ett snäpp i Champions League jämfört med ligaspelet.

PSG å sin sida visade sig, som man kunde vänta sig, samtidigt klart mänskliga när de ställdes mot jämbördigt motstånd. Men så var ju fallet även mot Chelsea.

Vilket Man City såg ut att ha snappat upp redan i matchinledningen.

Publicerad 2016-04-06 23:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto