Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Everton höll på att bjuda bort matchen men bjöd till slut upp till match

Peter Hyllman

Det kan lätt framstå som ganska från ovan och nedsättande att efter en tung förlust berömma ett lag eller en spelare för att ha gjort en bra insats och att de förtjänade bättre än vad de till sist fick. Det  framstår inte alla gånger som helt genuint, av det enkla skälet att det inte alltid är det.

Ändå är det något man får säga till Everton så här timmarna efter att de har förlorat en cupsemifinal på vad måste vara det tyngsta sättet som går att förlora en cupsemifinal – genom att släppa in ett mål i slutminuten.

Det kunde man däremot inte säga i halvtid. Everton var då ett utspelat lag och enbart en tangent från den katastrofala insats som präglade lagets insats på Anfield för tre dagar sedan. Roberto Martinez hade kunnat få sparken innan matchen ens var över, snarare än säsongen.

Att Everton skulle hitta en väg upp ur den mörka avgrunden framstod i det läget som ett rent skämt.

Desto mer uppseendeväckande och beundransvärt hur Everton sedan faktiskt reste sig i andra halvlek. Kvitteringen kom till sist, och kunde ha kommit långt tidigare, och efter kvitteringen fanns flera chanser att ta ledningen. Det sämsta med Everton var ersatt av det bästa med Everton.

Annons

Men sedan, som så många gånger förr under säsongen, dök det sämsta med Everton upp igen i matchens sista minut. För vilken gång i ordningen är svårt att säga från huvudet, men Evertons benägenhet att släppa in mål i matchens slutminuter har förföljt dem hela säsongen.

De kan ändå lämna Wembley med stolthet. Även om det kanske väger lätt när den inte kompletteras med en finalplats.

Punkter från Wembley:

(1) Båda lagen var vinnare i varsin halvlek, och förlorare i varsin halvlek – båda lagen förblir halvfabrikat under Roberto Martinez och Louis van Gaal.

(2) Wayne Rooney visade att ryktet om hans förstörelse är väldigt överdrivet, och att han bör vara given i Englands startelva.

(3) Phil Jagielka och John Stones imponerade stort under andra halvlek på Wembley, och Stones gjorde ett bra case för startplats.

Annons

(4) Jesse Lingard är en duktig spelare, men verkar helt sakna en finishing move.

(5) Man Utd gör en mycket bra första halvlek, med samma spelare som förut men den här gången med fart, vilket visade sig ha betydelse.

(6) Otroligt imponerande av Anthony Martial att prestera som han gör under sin debutsäsong i England med ”what a waste of money!”-rubriker hängande runt halsen.

(7) Marouane Fellaini en viktig kugge idag och bland de bästa på planen, vilket gör att vi borde lära oss det dumma med att alltför kategoriskt fördöma specifika spelare i startelvan innan vi ser hur det fungerar på planen.

(8) Magnifik stämning på Wembley. Nu får vi se om den franska cupfinalen förmår matcha detta.

Publicerad 2016-04-23 21:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto