Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ensam ung målvakt söker…

Peter Hyllman

En hjärtlös Pep Guardiola eller inte, så är hur som helst Joe Harts tid i Man City förbi, alternativt om han blir kvar i klubben som saftblandare. Guardiola bestämde sig med andra ord mer eller mindre utan besiktning för att satsa på en annan målvakt och Claudio Bravo blev också klar under torsdagen. Detta är givet. Frågan som återstår är då bara vad som nu egentligen sker med Joe Hart?!

För situationen är ju helt plötsligt minst sagt rätt knölig för honom. I alla fall om vi förmodar att han faktiskt är intresserad av att spela fotboll och att spela fotboll för en någorlunda stor engelsk klubb, alternativt någon riktigt stor europisk klubb. Det borde  om inte annat vara viktig för hans landslagsstatus som ju dessutom gått och blivit synnerligen aktuell i dessa dagar när Sam Allardyce ska ta ut sin första VM-kvaltrupp.

Men Joe Hart är alltså körd i Man City. Flertalet andra storklubbar har redan målvakter man inte rubbar på. Man Utd har David De Gea. Arsenal har Petr Cech. Tottenham har Hugo Lloris. Chelsea har Thibaut Courtois. Ingen av dessa fyra klubbar befinner sig på marknaden för en ny förstamålvakt, och lär knappast vara intresserade av Joe Harts tjänster som andremålvakt, vilket helt säkert heller inte skulle intressera Joe Hart.

Annons

Liverpool då? Det hade kunnat vara ett kap för dem så klart. Men nu skedde Joe Harts plankgång i Man City så sent på sillysommaren att Liverpool redan agerat på transfermarknaden och därför kanske stängt butiken. Visst vore Joe Hart på pappret en förstärkning för dem, men vid sidan av att Liverpool redan har Simon Mignolet så har de hittills i sommar redan köpt två målvakter i Loris Karius och Alex Manninger. Det är osannolikt att de köper en tredje.

Stoke har Jack Butland som är en målvakt de uttalat har valt att satsa på. Dito har Southampton Fraser Forster. Båda två engelska målvakter med klar och tydlig engelsk landslagspotential. Dessa båda klubbar befinner sig helt säkert inte på marknaden för Joe Hart. Middlesbrough, Burnley, Leicester med flera är andra klubbar som inte heller de är på marknaden i och med att de redan har tydliga förstamålvakter.

Annons

Everton då? De är en klubb som det har surrats en hel del om med anledning av Joe Hart. Samtidigt har Ronald Koeman precis sagt att de inte har något intresse av Hart. Det kan vara som det är med den saken. Klart är i alla fall att Everton redan tidigare i sommar köpte Maarten Stekelenburg, händelsevis efter att de påstås ha fått nobben av Man City gällande just Joe Hart. Möjligen anser de sig också därmed likt Liverpool ha stängt butiken.

Vid sidan av dessa klubbar återstår egentligen endast två någorlunda troliga alternativ. West Ham respektive Sunderland. West Ham har å sin sida Adrián som förstamålvakt och borde rimligtvis vara tämligen nöjda med honom, men Joe Hart är kanske en målvakt av högre kaliber och vore definitivt en värvning av en kaliber som borde tilltala David Sullivans ambitioner att göra en riktig profilförstärkning inför den första säsongen på en ny arena.

Annons

West Hams förhöjda profil och ambition i kombination med London som hemstad skulle kunna vara attraktivt för Joe Hart. West Hams situation blev så klart inte mindre begränsad av att de nu inte kommer att spela Europa League den här säsongen heller. Det gör truppbehovet mindre. Å andra sidan kanske David Sullivan och West Ham därför tycker det är en bra idé att tröstköpa Joe Hart, för att mungiporna ska riktas uppåt igen.

Sunderland skulle kunna vara en möjlighet. Som klubb betraktat stor nog att kunna intressera Joe Hart. Han borde rimligtvis ses som en förstärkning jämfört med Vito Mannone, i vilken utsträckning han vore en förstärkning beror på hur David Moyes värderar Mannone. Helt frestande är det kanske inte att gå till ett lag som löper en tydlig risk att inte bara dras in i en nedflyttningsstrid utan faktiskt att flyttas ned.

Annons

Å andra sidan har ju Brendan Rodgers redan luskat ut och visat vägen hur man gör om man vill ta bakvägen in i Champions League. Man flyttar north of the border och går till Celtic. Knökfulla läktare med hög stämning. Garanterade titlar. Ett alternativ som helt säkert blev lite mer attraktivt igår kväll när Man City och Celtic lottades i samma Champions League-grupp. Tänk att få ge Pep Guardiola på käften!

Det gäller bara att övertyga Brendan Rodgers att man har rätt character.

:::

Ingen preview-blogg ikväll då det istället blir en extrablogg med anledning av Europa League-lottningen.

:::

TRANSFERKOLLEN

Claudio Bravo, Man City (++++). Pep Guardiola har möjligen inte fått den målvakt han vill ha, men han har rimligtvis i alla fall fått den typ av målvakt han vill ha. Där finns de självklara frågetecknen hur en ny målvakt kommer att klara övergången till Premier League, men det finns inga tydliga skäl på förhand varför Bravo skulle få särskilt svårt med det.

Annons

Eduardo, Chelsea (++). Det är stora målvaktsdagen i Premier League. Chelsea värvar ännu en målvakt, vilket rimligtvis borde betyda att Asmir Begovics tid i klubben är på väg att ta slut. Eduardo kommer naturligtvis inte ha något med förstatröjan att göra utan kommer enbart fungera som backup till Thibaut Courtois under säsongen.

Javier Manquillo, Sunderland (+++). Sunderland är på lånestråt i Spanien och har hittills lyckats få med sig hem en spansk ytterback, från Atlético Madrid. Manquillo har redan haft en låneresa i Premier League, i Liverpool, något som kanske inte blev helt lyckat. Hans tid i Marseille därefter ser bättre ut, så kanske får Sunderland större nytta av högerbacken.

Edimilson Fernandes, West Ham (++). Offensivt lagd mittfältare. Ännu en ung värvning som kommer in till West Ham den här sommaren som har något slags löfte om att kunna bli bra utan att riktigt leverera några större förhoppningar om att kunna göra West Ham bättre den här säsongen. West Ham börjar få en väldigt stor trupp för att inte riktigt vilja spela i Europa.

Annons
Publicerad 2016-08-26 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto