Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #8: Claude Puel är the next big thing i engelsk fotboll

Peter Hyllman

veckans-lag

Avbytarbänken:
Ben Foster, West Brom
Jose Fonte, Southampton
Adam Smith, Bournemouth
Harry Arter, Bournemouth
Kevin De Bruyne, Man City
Modou Barrow, Swansea
Charlie Austin, Southampton

:::

OMGÅNGENS VINNARE

West Ham. Som balsam för själen. Det finns vinster och så finns det vinster. West Ham har haft problem mest hela säsongen och låg under strecket inför omgången. Tidigare har de närmast satt i system att förlora matcher från alla möjliga omöjliga lägen. Kanske blir den här 1-0-segern, på bortaplan och efter både en orättmätig utvisning och en straff i baken, desto viktigare för West Ham just därför.

Stoke. Joe Allen verkar onekligen ha ätit både spenat och dunderhonung den här säsongen. Kvitteringen mot Man Utd följdes upp av två mål i den mycket viktiga bottenmatchen mot Sunderland. Tre tunga poäng för Stoke som därmed tar sin första vinst för säsongen och dessutom hänger på övriga klubbar som befinner sig strax ovanför nedflyttningsstrecket.

Annons

Bournemouth. Känslan med Bournemouth har hela tiden varit att laget har en ganska bra offensiv men en desto svagare defensiv. Skönt nog för Bournemouth så var det styrkan i offensiven som den här gången framträdde allra tydligast. Det blev en riktig islossning mot Hull och en viktig seger för Bournemouth som gav en mycket skön distans nedåt till lagen på tabellens nedre halva.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Hull. Under september utses Mike Phelan välförtjänt till månadens manager för augusti. Ungefär en månad senare blir han till sist permanent anställd som Hulls manager. Hulls första match direkt efter det beslutet slutar i en tämligen bedrövlig 1-6-förlust. Vore man elak såg man där ett samband. Det var en stygg förlust, men det är också lätt att glömma bort, givet Hulls överraskande starka säsongsinledning, att det här var ungefär den typ av resultat vi befarade att Hulls begränsade spelartrupp skulle drabbas av.

Annons

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Eddie Howe. Det råder fortfarande frågetecken kring Bournemouths defensiva färdigheter men det råder heller inget tvivel om att Howe har fått till en samspelt och flytande offensiv med Bournemouth. Mot Hull fick Howe och Bournemouth maximal utdelning. Viktigt eftersom det troligtvis är det som måste fungera för att Bournemouth ska kunna hålla sig kvar i Premier League.

OMGÅNGENS MÅL

Victor Moses, Chelsea 3-0, Leicester (h). Mycket snyggt samspel mellan två spelare man kanske inte trodde skulle få så mycket speltid i Chelsea den här säsongen. Moses verkar ha fått ett nytt liv som wingback på högerkanten men visst är det Nathaniel Chalobahs lysande klackpassning som är den stora behållningen med det här målet.

:::

SÄCKARACET
Aitor Karanka

:::

TRE PUNKTER

Variation. Det rådde ingen som helst tvekan om att Man City var laget som förde och dominerade matchbilden på Etihad mot Everton. De var det bättre laget. Men det var inte heller så att de skapade överdrivet många målchanser mot en mycket väl organiserad defensiv. Med två straffar på pluskontot borde det kanske inte ha spelat någon roll i slutänden, men det sade ändå något intressant att vad som till slut gav utdelning för Man City var ett gammalt hederligt inlägg från kanten. Vilket inte är ett argument för inläggsfotboll lika mycket som ett argument för att det är förmågan att kunna variera sina anfall som är avgörande.

Annons

Sunderland. Något är ruttet längst in i Sunderlands hjärta och själ. Ungefär så menade Gustavo Poyet i en intervju alldeles nyligen. Det är svårt att inte känna att det ligger något i det. Sunderland har för andra säsongen i rad misslyckats med att vinna en enda av sina åtta första ligamatcher, vilket de är ett av endast två lag som har lyckats med i den engelska fotbollshistorien. Rötan verkar svår att få bort också för David Moyes. Är Moyes på väg att få sparken? Jag tvivlar på det. Dels har Sunderland redan gått igenom mer eller mindre alla möjliga alternativ. Dels surrade de fast sig själva rätt rejält vid Moyesmasten i somras, och där sitter de även om de ser isbergen närma sig vid horisonten. Att Moyes själv säger tack och hej är kanske ingen omöjlighet, allra helst inte om Skottland erbjuder ett jobb och en flyktmöjlighet.

Annons

Middlesbrough. Sju mål på åtta matcher. En enda seger på dessa åtta matcher och inte en seger sedan derbysegern mot Sunderland i andra omgången. Än så länge inte en enda vinst på hemmaplan. Det börjar lukta nedflyttningsstrid för Middlesbrough och det bådar inte gott för Aitor Karanka som redan har en besvärlig relation både till klubbledning och spelartrupp. Där finns defensiven att luta sig tillbaka på men Karanka verkar oförmögen eller ovillig att hitta en bättre offensiv balans. Det går inte att vinna Premier League genom att bara spela för att inte förlora, det går förmodligen inte att hålla sig kvar på det sättet heller.

:::

FÖR ÖVRIGT

Tottenham är obesegrade under sina första åtta ligamatcher för första gången sedan 1990-91.

Maarten Stekelenburg är den sjunde målvakten i historien att rädda två straffar i en samma engelska ligamatch.

Annons

York City har anställt sin nyss avgångne manager Jackie McNamara, han som låg bakom uttalandet att han skulle avgå eller inte avgå beroende på hur det gick i nästa match, som ny chief executive bland annat med uppdrag att formulera en kommunikationsstrategi åt klubben. Ibland överträffas dikten av verkligheten.

Det är alltid lite underhållande när en svensk kommentator med La Liga-sensibiliteter gällande det fysiska spelet tar sig an en match i The Championship.

Tre matcher i rad utan vinst nu för Pep Guardiola. Men den sviten bryter han nog mot något spanskt korplag här i veckan.

Är Claude Puel på väg att bli något så ovanligt som en framgångsrik fransk manager i Premier League?

Publicerad 2016-10-16 19:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto