Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #11: Fart och fläkt och färg… på Anfield och Stamford Bridge

Peter Hyllman

veckans-lag

Avbytarbänken:
Victor Valdes, Middlesbrough
Jan Vertonghen, Tottenham
Marcos Alonso, Chelsea
Emre Can, Liverpool
Sam Clucas, Hull
Paul Pogba, Man Utd
Zlatan Ibrahimovic, Man Utd

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Sunderland. Första vinsten för säsongen. Till sist en match i vilken Sunderland hade marginalerna på sin sida. Under långa stunder utsatt för ett hårt tryck av Bournemouth men höll ihop trots att laget hamnade i först målmässigt och därefter numerärt underläge. Riktigt viktig vinst för ett utsatt Sunderland och en lika utsatt David Moyes.

Burnley. En seger är värd tre poäng men vissa segrar är värda mer än tre poäng. Det är väl inte alldeles självklart om man ska haussa eller baissa efter att Burnley förvisso vunnit med 3-2 i sista minuten men först efter att ha tappat 2-0 på hemmaplan. Men vinster i slutminuten ger alltid en särskild energikick och för Burnley är det ännu en trepoängare med bibehållen vind i seglen.

Annons

Hull. Tjena, kommer ni ihåg oss? Hull var skrällgänget alldeles i början av säsongen. Därefter har det dock gått betydligt svagare för Hull. Men här kom en väldigt viktig trepoängare igen för Hull, inte minst imponerande givet att Hull hamnade i ett tidigt underläge mot Southampton. Det är inte bara i toppstriden det kommer bli riktigt jämnt den här säsongen, det levs rövare även i nedflyttningsstriden.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Swansea. Det är ändå ganska imponerande att befinna sig i 0-3-underläge efter en halvtimme på hemmaplan mot ett lag som de senaste åren har gjort sig mest kända för att inte kunna göra mål. Bob Bradley sade innan han tog jobbet i Swansea att han ansåg sig vara på samma nivå som Jürgen Klopp och Mauricio Pochettino med flera, men det har han knappast kommit sig för att bevisa hittills. Någon märkbar förändring och förbättring under Bradleys första månad har inte gått att se.

Annons

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Antonio Conte. Det är ett ruggigt imponerande Chelsea som spelar fotboll för närvarande. Det går inte att prata bort 5-0 mot Everton. Taktiken sitter som ett smäck för Chelsea både i meningen att det har fått spelet på planen att hålla och flyta bättre, och i meningen att det har fått lagets viktigaste spelare att känna glädje och harmoni.

OMGÅNGENS MÅL

Eden Hazard, Chelsea 4-0, Everton (h). Utmanande soloräd från högerkanten för ovanlighetens skull av Hazard. Man märker att motståndarförsvaren är livrädda för närvarande. Man märker också att fantasin och självförtroendet flödar hos Hazard med avslutet som kommer i steget vid närmaste stolpen, ett svårt avslut, men snyggt och mer eller mindre ostoppbart när det funkar. Här funkade det.

:::

TRE PUNKTER

Carrickted. Mourinho stands corrected? Det har visat sig mer och mer uppenbart vad veckorna har gått av säsongen att Man Utds mittfält har varit källan till mycket av Man Utds problem, och de brister som där har funnits har till stor del kunnat förklaras med Michael Carricks frånvaro, utan att man därmed har kunnat förklara varför Carrick var frånvarande. Till sist verkar det ändå som om polletten har trillat ned för Mourinho vad gäller Carrick. Inte bara är han själv genomgående en av de bästa spelarna på planen, han gör även spelarna runt omkring sig betydligt bättre, inte minst Paul Pogba.

Annons

Spurs. Tottenham har nu inte vunnit under sina sju senaste matcher, sedan de vann mot Man City. Kanske just av den anledningen var nog ändå krysset borta mot Arsenal lite att betrakta som en seger för Tottenham, som nog på goda grunder fruktade en förlust på Emirates. Men Mauricio Pochettino har ännu inte förlorat mot Arsenal med Tottenham, och är ensam som manager i klubben att inte ha förlorat någon av sina fem första matcher mot lokalrivalerna. Välkommet landslagsuppehåll nu för Tottenham med chans att ladda om batterierna inför några riktigt viktiga veckor.

Brexit. Med Liverpool och Chelsea i tabelltoppen inför och under uppehållet så kan vi räkna med en hel del artiklar om hur deras avsaknad av europeiskt cupspel hjälper dem. Det råder måhända inget tvivel om att det är en fördel, men att resonera som att något lag skulle vinna ligan för att de inte spelar i Europa, då har man nog onekligen gjort sig skyldig till att skåda grandet men alldeles fullständigt missa bjälken. Om Liverpool eller Chelsea till sist vinner ligan så vinner de naturligtvis ligan i första hand för att det är väldigt bra fotbollslag, med bra spelare, väl fungerande taktik och stark lagmoral.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

Lite humor så klart att både Sunderland och Man Utd vinner när David Moyes och José Mourinho båda är avstängda från bänken. Inte för att det innebär någon större skillnad.

Zlatan Ibrahimovic gör Premier League-mål nummer 25,000. Viasatorgasm!

Chelsea och Liverpool i tabelltoppen inför landslagsuppehållet! Det här är ju som typ … aldrig. Bra känsla just nu i lagen med de absolut mest energigivande tränarna i ligan.

Givet hur det har gullats något alldeles otroligt med Pep Guardiola sedan han anlänt till engelsk fotboll så är han minst sagt rätt känslig för kritik och tunn hud för resultat som inte riktigt går hans väg.

Exakt hur odrägliga kommer Liverpools supportrar orka med att vara under det här landslagsuppehållet?

Inte det mest underhållande norra Londonderbyt genom tiderna, men trots allt en ganska bra fotbollsmatch.

Annons
Publicerad 2016-11-06 20:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto