Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

What shall we do with a drunken sailor, early in the morning?

Peter Hyllman

Att vara professionell fotbollsspelare har sina problem. När de är skygga och avståndstagande så kritiseras de för att ha tappat sitt fotfäste och för att leva i någon slags bubbla. När de å andra sidan beter sig rätt precis som unga människor normalt sett beter sig så kritiseras de av samma personer för just detta.

Wayne Rooney har alltså tagit sig en blöt festkväll efter Englands match mot Skottland i fredags. Det där blev stora nyheter under gårdagen när bilder på en uppenbart berusad Rooney kablades ut. Det var förvisso under en ledig kväll för de engelska landslagsspelarna men sådana detaljer tillåts så klart inte stå ivägen för en så här snaskig affär.

FA, som alltid lika ryggradslösa, slösade så klart ingen tid med att snabbt förvärra situationen genom att låta meddela att de skulle se över sin ”free time on international duty”-policy. Ännu ett exempel i en mycket lång rad på hur FA väljer att lägga tid och energi på en massa betydelselösa PR-frågor snarare än de frågor den organisationen framför allt borde lägga tid och energi på.

Annons

Wayne Rooney har bett om ursäkt för det inträffade. Något annat vore kanske inte att förvänta men något annat var väl heller inte möjligt sedan FA kastat honom framför den framrusande bussen enbart för att skydda sina egna känsliga rumpor. Rooneys ursäkt var både riktad offentligt och till Englands landslagsledning.

Jag är förvisso tämligen döless på den här typen av självutnämnda moralpoliser som kokett låtsas vara förfasade av sådana här saker, bara för att det råkar vara en känd personlighet inblandad. Inga lagar har brutits mot och det var inte något beteende som gick utöver ens en särskilt strängt hållen moralisk anständighet. Det var sju dagar innan nästa match. Vad är problemet?

Det var min första inställning, och den håller jag i och för sig fast vid. Vad som däremot gör situationen mer olämplig är att Wayne Rooney (och Phil Jagielka) genomför den här festkvällen på det engelska hotellet iförd officiell engelsk landslagsmundering. Samma princip som i det militära. När man är iförd uniform representerar man något större och får inte bete sig hur som helst.

Annons

Hade de haft civila kläder på sig och möjligen befunnit sig någon helt annanstans så hade det varit en icke-situation i mina ögon. Men det som gör situationen extra lurig är så klart varför då Rooney var iförd officiell engelsk landslagsmundering vid det här tillfället. Jo, för att han inledde kvällen i hotellbaren i dryckessamkväm med ett gäng FA-representanter.

Det förändrar måhända inte sakfrågan för Wayne Rooney. Men när då samma FA och samma FA-representanter några dagar senare slänger Rooney framför bussen och skenheligt säger sig vara på väg att utvärdera sin policy för spelares beteende i det engelska landslaget så kan man tycka att det möjligen riskerar slå världsrekord i hyckleri.

Vi kan så klart utgå från att dessa FA-höjdare alls inte hade något emot att tillbringa kvällen tillsammans med den engelska landslagskaptenen. Tvärtom lär det vara något de alla förväntade sig, och något som också förväntades av Wayne Rooney. Vi kan också utgå att det här inte på något sätt kan ha varit okänt för Gareth Southgate.

Annons

Det är självklart inte första gången det cirkulerar fylleskandaler kring det engelska landslaget. Den mest klassiska skandalen skedde inför EM 1996 när Paul Gascoigne tillsammans med ett antal andra spelare fotograferades under en blöt sen kväll sittandes ihällda sprit i en tandläkarstol. Något som efter Gascoignes mål mot Skottland i EM resulterade i ett ökänt målfirande.

Nu går det så klart inte att jämföra Wayne Rooney med Paul Gascoigne på något meningsfullt sätt. Det skrattades bort den gången, vilket kanske gjordes lite för ofta med Gascoigne, och det borde nog i första hand skrattas bort den här gången också. Och jag är inte helt övertygad om att Rooneys blöta kväll inte bara var ett innovativt sätt att försöka förbättra sin bolltouch.

:::

Bradford, Luton, Portsmouth, Sheffield Wednesday, Millwall… Totalt tolv klubbar har bötfällts av Football League för att ha ställt ut för svaga lag i Football League Trophy.

Annons

Något dessa klubbar har gemensamt? Well, utöver att spela i League One och League Two till vardags så vann de flesta av dessa klubbar sina grupper eller tog sig till slutspel – till skillnad från flertalet inbjudna storklubbar.

Parodin är fullständig.

Publicerad 2016-11-17 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto