Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hull Citys beslut att sparka Mike Phelan är direkt oanständigt

Peter Hyllman

Krutröken hade inte ens hunnit lägga sig på Vitality Stadium i Bournemouth innan nyheten kablades ut att Hull City beslutat sig för att sparka sin manager Mike Phelan, blott 82 dagar sedan de efter många om och men beslutat sig för att ge honom det permanenta managerjobbet.

Det är ett beslut som får det att krypa i kroppen på mig. Visst har förlusterna radats upp för Hull och allt annat än nedflyttning börjar alltmer se ut som i bästa fall önsketänkande. Men det kan inte rimligtvis finnas någon som faktiskt hade förväntat sig något annat givet förutsättningarna.

Vad Hull City alltså gör är att sparka en manager som faktiskt var villig att ta tag i jobbet sent under sommaren, sedan deras förre manager lämnat klubben i missnöje, som tagit en inte ens komplett spelartrupp som hade fått svårt att nå övre halvan i The Championship, och hållit dem i alla fall i närheten av strecket.

Annons

Varför – för att de räknar med att någon annan manager skulle göra det hela bättre än Mike Phelan? Vem nu i så fall det skulle vara. Djungeltrummorna mullrar om Gary Rowett. Inget ont om honom, men inte står han bättre rustad för uppgiften än Mike Phelan.

Mike Phelan har gjort ett bra jobb för Hull City. Hull City har däremot inte ens anständigheten att erbjuda honom möjligheten att bygga ett lag för The Championship. Eller för den delen ens anständigheten att låta Phelan leda Hull City vidare i Ligacupen den här säsongen.

Hull behöver nya ägare betydligt mer än de behöver en ny manager. Nu behöver de däremot en ny manager. Vem som nu vore tillräckligt desperat efter ett jobb vilket som helst att tacka ja till dem. Det är inte precis ett kriterie som lockar fram de bästa namnen.

Hull City kommer åka ur Premier League. De gör det för att de som äger och driver klubben saknar kompetens att äga och driva en fotbollsklubb. Vad ägare som saknar kompetensen att äga och driva fotbollsklubbar däremot alltid är bra på är att låta andra bära skulden för deras egen inkompetens.

Annons

Bondeoffret den här gången blev Mike Phelan.

Publicerad 2017-01-03 23:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto