Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #21: Det brinner för Zlatan på Old Trafford

Peter Hyllman

Hörnan

Avbytarbänken:
Tom Heaton, Burnley
Skhodran Mustafi, Arsenal
Andrew Robertson, Hull
Gareth Barry, Everton
Mousa Dembele, Tottenham
Michail Antonio, West Ham
Abel Hernandez, Hull

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Hull City. Marco Silvas tredje match med Hull men hans första ligamatch. Det blev stor succé. Chocken i inledningen mot Bournemouth med ett mål i baken efter några minuter förbyttes i glädje, tre egna mål och tre väldigt viktiga poäng. Hulls dilemma hittills under säsongen har varit att prestationer inte har omsatts i poäng. Lyckas Marco Silva rätta till den obalansen har Hull en viss chans att hålla sig kvar i Premier League.

Annons

West Ham. Med några hemska resultat i baken på hemmaplan i de senaste matcherna och ett par dagar som inte går till historien som de allra bästa i klubbens historia så var det en väldigt behövlig vinst mot Crystal Palace. Det såg länge oroligt ut också i den här matchen, mellan två oroliga lag, men i andra halvlek lossnade det med besked för West Ham.

Everton. Om vi ser enbart till resultatet så är det ett resultat som måste räknas bland Evertons främsta i ligasammanhang på många år. Att vinna mot Man City är naturligtvis alltid en bra sak för Everton, att göra det framför hemmafansen och samtidigt tillfoga Pep Guardiola dennes största förlust som manager, hör naturligtvis till ovanligheterna. Segern blir inte mindre speciell för Tom Davies genombrott.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Sunderland. Swansea? Crystal Palace? Bournemouth? Man City? Många kandidater den här omgången. Utmärkelsen får gå till Sunderland som hade ett bra läge på hemmaplan att bygga vidare på poängen mot Liverpool. Istället blev det en brakförlust mot Stoke. Sunderlands pendling mellan å ena sidan uppmuntrande insatser och å andra sidan remarkabelt usla insatser kan bara sluta på ett enda sätt.

Annons

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Marco Silva. Många har så klart tvivlat på Marco Silva i Hull, och det med rätta. Inte så mycket på grund av Silva utan på grund av Hull och den situation laget befinner sig i. Det är däremot inte alla ligadebuterande managers förunnat att få inleda med tre poäng, i synnerhet inte när debuten sker med ett lag av Hulls kaliber. En vinst som ger laget en chans och klubben lite hopp, stämningen på Kcom Stadium var mycket positiv under matchen. Supportrarna är villiga att ge Silva en chans.

OMGÅNGENS MÅL

Andy Carroll, West Ham 2-0, Crystal Palace (h). Om jag skulle göra en lista över de absolut bästa och mest stilrena bicycletamål jag någonsin har sett så är det här ett mål som måste vara med på den listan. I det närmaste ett perfekt genomfört fotbollsmål, med den inte betydelselösa egenskapen vad avser snygga mål att om Carroll skulle ombes göra om målet så har han mycket goda chanser att lyckas.

Annons

:::

TRE PUNKTER

Rensad luft. Ibland kan det vara bra att rensa luften. Det önskvärda hade självklart varit att Dimitri Payet ville stanna kvar och spela för West Ham, i alla fall säsongen ut. Det hade kanske också varit det moraliskt riktiga. Det besvär West Ham befinner sig i har betonats, och det har även riktats kritik mot Slaven Bilics beslut att vädra problemet offentligt, bland annat med argumentet att det drar ned värdet på Payet. Men det beslutet kan också ha rensat luften bland spelartruppen och vädrat ut en surdeg som har legat och jäst, och på sätt och vis ha gjort spelarna friare och mer lätta i sinnet.

Costa Crimes. Vad har egentligen hänt med Diego Costa? Det pratas om storbråk mellan Costa och Antonio Conte. I sammanhanget nämns en mindre skada samt ett stor bud från en kinesisk klubb. Conte spelade hur som helst inte var heller inte uttagen till matchen mot Leicester. Mycket talar för att det mest handlar om en skada och det övriga är mediarök och agentprat. Kina kommer så klart nämnas av agenter så fort tillfälle ges. I vilket fall som helst har det gett konkurrenterna förhoppningar om Chelseas sammanbrott. Chelsea ser å andra sidan till att vinna sina matcher ändå, vilket snarare borde vara djupt störande för Chelseas konkurrenter.

Annons

Big Time Charlie. Alex Ferguson kallade något infamöst en gång Paul Ince för en big time charlie, det vill säga en spelare som tycker att han själv är större än vad han i själva verket har. Drygt 20 år senare finns det kanske skäl att gräva fram det begreppet igen. Det känns som om Paul Pogba borde koncentrera sig lite mer ensidigt på fotbollen och utveckla sina färdigheter där. För det är sådana här matcher han ska ta tag i och kunna avgöra. Även om vissa säkert skulle mena att han ju var en hårsmån från att avgöra kvällens match. Men det är alltjämt lite för oprecist, lite för hafsigt och slafsigt, lite för lojt i arbetsinsatsen. Kanske lite för många ord för att uttrycka något som kanske bättre hade uttryckts i en f-cking emoji.

:::

TRANSFERKOLLEN

Joey Barton, Burnley. Det var kanske inte någon större skräll när det meddelades att Barton återvände till Burnley efter sin minst sagt misslyckade tid i Skottland. Har mycket att bidra med, bland annat ett vinstmål i sin debut mot Southampton. Väl godkänd – (+++).

Annons

Jeffrey Schlupp, Crystal Palace. Har befunnit sig på marginalen i Leicester under det senaste året men besitter en stor potential framför allt som vänsterback med offensiva kvaliteter. En typ av spelare som Sam Allardyce uppskattar. Med beröm godkänd – (++++).

Ademola Lookman, Everton. Väldigt talangfull spelare från Charlton som Everton betalade den högsta transfersumma som någonsin betalats för en spelare från en League One-klubb. Lär inte göra något bestående intryck just den här säsongen men i framtiden. Väl godkänd – (+++).

Morgan Schneiderlin, Everton. Var lysande i Southampton där han spelade under just Ronald Koeman. Hans misslyckande i Man Utd är ett av de senaste årens större mysterier i Premier League. Everton värvar en väldigt skicklig mittfältare för en rimlig peng. Berömlig – (+++++).

Annons

Markus Henriksen, Hull. Norsk offensiv mittfältare hämtad från holländsk klubb. Nej, Hull har inte värvat Martin Odegaard. Henriksen får anses vara betydligt mer anonym som spelare men har visat den korta stund han hittills har spelat att han kan bli betydelsefull. Väl godkänd – (+++).

Oumar Niasse, Hull, lån. Helt säkert ett av de senaste årens allra största transfermisslyckanden, för Everton. Men kanske kan den ena klubbens olycka bli den andra klubbens lycka. Det måste rimligtvis finnas någon form av kvalitet i Niasse, vilket han har chansen att visa i Hull. Godkänd – (++).

Evandro, Hull. En spelare som Marco Silva onekligen bör känna till väl från sin tid i Estoril. Som 30-årig brasiliansk journeyman vet jag inte om det är en spelare som Hull såg framför sig att Silva skulle ta till klubben. Men Silva lär veta vad han kan få av Evandro på kort sikt. Godkänd – (++).

Annons

Wilfred Ndidi, Leicester. Saknaden av N’golo Kanté har legat som en blöt filt över Leicesters hela säsong. Köpet av Ndidi, en mycket lovande nigeriansk mittfältare, måste ses som ännu ett försök att åtgärda denna saknad. Och som försök betraktat är det ett bra försök. Väl godkänd – (+++).

Rudy Gestede, Middlesbrough. Aitor Karanka vill ha saker så som han vill ha dem och Jordan Rhodes är klart och tydligt inte en av dessa saker. Istället hämtar Karanka den nickstarke Gestede från Aston Villa. Kanske inte en värvning som inspirerar. Godkänd – (++).

Luciano Narsingh, Swansea. Mångsidig offensiv mittfältare som tillbringat de senaste åtta åren i holländsk fotboll. En typ av spelare det finns skäl att vara tveksam till i Premier League, i synnerhet kanske när det tagit dem så lång tid att lämna den holländska ligan. Godkänd – (++).

Annons

Tom Cleverley, Watford, lån. Har ända sedan han kom till Everton befunnit sig någonstans strax bakom gränsen till startelvan. Det har blivit tydligt att Ronald Koeman däremot inte uppskattar Cleverley. Kan däremot visa sig bli nyttig för Watford. Väl godkänd – (+++).

:::

FÖR ÖVRIGT

Vackra hyllningar till bortgångne Graham Taylor, inte minst på Vicarage Road av klubben han gjorde till hot stuff – Watford.

Fyra raka ligaförluster för Southampton, ingen rolig sekvens.

Fantastiskt andra mål av Stoke mot Sunderland. Ett mål som hade gjort Arsenal och Barcelona gröna av avund. Stoke alltså. Fotbollsgudarna är tokiga.

Allmänt sett var jag imponerad av José Mourinhos matchcoachning runt jul och nyår, det var jag inte ikväll.

Älskar att Zlatan brinner!

Publicerad 2017-01-15 20:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto