POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
INDONESIEN
2d

Tidigare ÖFK-stjärnan historisk ligavinnare i Indonesien: "Hela Bali har samlats kring detta"

Foto: Bildbyrån

Sommaren 2018 lämnade Brwa Nouri Östersund för indonesiska Bali United.
Under måndagen säkrade mittfältaren och laget den första ligatiteln i klubbens historia.
- Massa fest och glädje är det. Något jag kommer att bära med mig för resten av livet, säger Nouri till Fotbollskanalen.

Brwa Nouri lämnade Östersunds FK sommaren 2018 och gick då till indonesiska Bali United. En stor omställning för mittfältaren, som tidigare berättat om bisarra händelser i och runt om klubben.

- Jag har sett spelare slå domare i halvtid, jag har sett spelare bli hotade av planen av supportrar, vi har fått åka pansarvagn från vissa arenor på grund av hotfulla bortafans. Jag har tappat räkningen på antalet jordbävningar och tsunamivarningar. Ligan har fått ta uppehåll på grund av dödsfall mellan supportrar. Fans har stoppat matcher för olika demonstrativa anledningar. Jag har dödat spindlar större än hockeypuckar, sa Nouri i en intervju med ÖP.

Nu har Bali United nått sin största framgång i klubbens historia. Under måndagen slog man Semen Padang med 2-0, och säkrade därmed sin första ligatitel någonsin. Dessutom i överlägsen stil, med 17 poäng ner till tvåan Pusamania Borneo.

- Det är en otrolig känsla att få vara med och vinna en titel. Alla vet hur mycket jobb som ligger bakom det, så det är en enorm lättnad, glädje och stolthet man känner. Något jag kommer att bära med mig för resten av livet, säger Nouri till Fotbollskanalen.

Hur har firandet sett ut efter vinsten?
- Det är evenemang och massa festligheter mest varje dag inplanerade nu. Man firar med fansen och med hela klubben på olika sätt. Massa fest och glädje är det. Hela Bali har samlats kring detta och det är otroligt kul!

Nouri har kontrakt med Bali United över nästa år, och har inga planer på att lämna klubben tidigare än så.

- Jag kommer att stanna kvar här minst ett år till. Asiatiska Champions League är något jag verkligen ser fram emot. Att försöka försvara ligatiteln är en annan utmaning jag vill vara med om. Sedan trivs jag grymt bra här på Bali, det är så overkligt att få bo här, och att vinna en titel på det skadar inte. Jag är verkligen tacksam för allt.

Samtidigt följer Nouri utvecklingen kring sin tidigare klubb ÖFK, som inte fick elitlicens för 2020.

- Jag tycker det är väldigt tråkigt och ledsamt förstås med det som sker i ÖFK. Här sitter jag och har precis vunnit en titel medan ÖFK kämpar mot allt annat. Jag lider med alla som håller klubben kärt och jag ber för att allt ska bli bra igen.

Publicerad 2019-12-03 kl 15:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå