POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
IRAN
6d

Fifa-delegation ska resa till Iran efter protester

Foto: Bildbyrån.

En kvinnlig supporter i Iran satte eld på sig själv efter hot om fängelsestraff för att ha smugit sig in på matcher.
Protester har därefter riktats om förbud mot kvinnliga fotbollssupportrar på arenorna.
Nu väljer även Fifa att agera.
Organisationen ska skicka en delegation till landet.

I Iran är förbjudet för kvinnor att gå på fotbollsmatcher sedan 1979. Trots det har många tagit chansen att ändå gå på matcherna samtidigt som människor har kämpat för rätten att närvara vid idrottsevenemang i landet.

I februari greps en kvinna som brukade klä ut sig och smyga in på arenan när hennes favoritlag Esteghlal spelade. I förra veckan rapporterade The Telegraph att hon i protest valt att sätta eld på sig själv framför en domstolsbyggnad i Teheran då hon fått veta att hon förmodligen skulle bli dömd till ett sex månader långt fängelsestraff. I dagarna avled hon i sviterna av sin brännskada.

”Den tragiska döden av vår älskade supporter Sahar Khodayari har orsakat enorm ledsamhet för Esteghlal Club och särskilt för våra supportrar. Vi skickar våra kondoleanser till henne och alla hennes anhöriga som lider”, skrev Esteghlal FC i ett uttalande på sin hemsida.

Många har sörjt Khodayaris död och riktat kritik mot Irans förbud mot kvinnliga supportrar. Nu väljer även Fifa att försöka dra sitt strå till stacken. En delegation ska skickas till landet..

- En Fifa-delegation kommer inom kort vara på plats i Iran för att undersöka förberedelserna för att kvinnor ska få tillåtas se VM-kvalmatcherna i oktober, säger en talesperson för Fifa till AFP.

Publicerad 2019-09-12 kl 00:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå