Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALITAL

Alla hyllar Pirlo: "En tredje vår"

Italien är i EM-semifinal och Fotbollseuropa talar inte längre om den nya spelskandalen.
 Alla talar om Andrea Pirlo.
 -Pirlo genomlever en andra, eller kanske tredje vår, sade Tysklands förbundskapten Joachim Löw när journalisterna bad om hans syn på Italiens 33-årige spelmotor inför ländernas drabbning i Warszawa.

Oavsett vilken vår i ordningen så har Europa återupptäckt Andrea Pirlo.
 För ett år sedan meddelade Milan att hans kontrakt inte skulle förlängas, efter tio år i klubben. Milan var nybliven ligamästare och Pirlo hade spelat en rätt undanskymd roll under säsongen.
 Han hamnade i Juventus.
 Ett år senare hade "den gamla damen" vunnit ligan för första gången på nästan tio år - och Andrea Pirlo var ligans assistkung.

 Fortsatt i samma stil

 I EM har han fortsatt i samma stil. Han spelade fram till två och gjorde ett av Italiens fyra mål i gruppspelet innan han levererade en i det närmaste komplett uppvisning i speluppbyggnad mot England i kvartsfinalen, krönt med en fantastisk Panenkastraff - en lätt chipp mitt i mål som totalt ställde Englands Joe Hart.
 -Pirlos straff överraskade till och med mig, sade hans förbundskapten Cesare Prandelli efteråt.
 -Men när han sade att han slog straffen så för att sätta press på engelsmännen så insåg jag att det alltid finns något att lära av mästare som honom.
 Själv verkar Andrea Pirlo ta uppståndelsen med ro. Någon guldboll för sitt spel i EM och Serie A tror han verkligen inte på.
 -Nej, där finns Messi och Ronaldo. Det är nästan omöjligt att hamna framför dem, sade han på en presskonferens inför Tysklandsmatchen.
 -Jag är nyfiken på att spela i den här viktiga matchen. Jag är nästan i slutet av min karriär och de här känslorna kanske man inte får uppleva igen.


 Rädda för Italien

 Pirlo och Gianluigi Buffon är de enda spelarna i den italienska EM-truppen som spelade när Italien slog ut Tyskland i VM-semifinalen för sex år sedan. Faktum är att Tyskland aldrig slagit Italien i en mästerskapsmatch.
 -Tyskland är definitivt rädda för oss. De vet att vi kan skapa problem för dem sett till vad som hänt tidigare, och de kommer att tvingas vara försiktiga för att undvika en upprepning av vad som hände 2006, sade Andrea Pirlo.

Publicerad 2012-06-27 kl 13:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons