Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALITAL

Balotelli förbannad på Gazzettans King Kong-liknelse

Foto: Bildbyrån/Gazzetta dello Sport

balotelli och serien som gjort honom arg

Mario Balotelli har ilsknat till på Gazzetta dello Sport efter att tidningen publicerat en serie där anfallaren liknas vid King Kong.

Flera fall av rasism har dykt upp under EM och ryska, kroatiska och spanska fans har alla funnits skyldiga till rasistiska gester och ramsor mot Theo Gebre Selassie (de ryska fansen) och mot Mario Balotelli (kroatiska och spanska fans) – och inför EM uttalade just Mario Balotelli sig i skarpa ordalag mot den rasism som det befarades skulle förekomma under EM i Ukraina och Polen.

Och inför Italiens semifinal mot Tyskland störs nu förberedelserna av ett bråk kring Gazzetta dello Sports publicering av en serie inför kvartsfinalen mot England där Mario Balotelli som King Kong sitter på Big Ben samtidigt som han slår bort fotbollar, en variant på den klassiska 30-tals filmen där jätteapan King Kong sitter på toppen av Empire State Building slåendes efter flygplan som skjuter på honom.

Serien uppskattades inte av Balotelli och Gazzettan har nu medgett att serien inte var tecknarens bästa stund och att man borde varit mer vaksam på vad man publicerade men att man alltid fördömt rasism och alla attacker på Balotelli – men någon ursäkt har tidningen inte kommit med. Något som enligt uppgift inte har tagits väl emot av Balotelli.

Kick it Out, en organisation som jobbar mot rasism inom fotbollen har tagit Balotellis parti och ifrågasätter Gazzettans omdöme.

- Mario är en viktig person inom den italienska fotbollen. Spelare som vill följa i hans fotstpår måste undra vilket stöd de ska få när de ser serier som den här. Det är inte första gången vi ser Mario porträtteras så här, hur kan de få för sig att göra det? sade en talesperson för organisationen enligt The Guardian.

Publicerad 2012-06-27 kl 08:28
Annons
Annons
Annons