Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALITAL

Buffon om Balotellis förvandling: "Prandelli förtjänar mest beröm"

Foto: AP

KIEV. Mario Balotelli har gått från röda kort och negativa rubriker. Annat nu.

- Det kommer en tid när man måste lyssna på och ta till sig råd, säger Cesare Prandelli till fotbollskanalen.se.

Inför söndagens EM-final mellan Italien och Spanien handlar försnacket till Mario Balotelli. Anfallaren som i våras fick ett par röda kort och var på väg ut från Manchester City.

Och som under EM visat upp en helt annan attityd.

- Mario har gjort det väldigt, väldigt bra, först och främst besitter han fantastisk talang och det här har blivit en bra start för honom. Han har kommit in i en grupp med många stjärnor och som är stjärnor även utanför planen, säger målvakten Gianluigi Buffon.

- Sedan har han jobbat med en tränare som lyckats få ut det bästa av Mario Balotelli. Prandelli förtjänar mest beröm för att han sett till det och även resten av truppen ska ha beröm.

På fotbollskanalens fråga till Cesare Prandelli hur han jobbat med Baloteill så var Italiens förbundskapten ödmjuk och spred berömmet till gruppen:

- Gigi (Buffon) hade rätt, han (Balotelli) har funnit något som är viktigt för honom under EM, en grupp med stora spelare som vunnit många titlar och spelare som uppnått mycket. Det kommer en tid när man måste lyssna och ta till sig råd och där ditt eget ansvar är avgörande.

- Fotbollsmässigt var vi tydliga mot Mario Balotelli, efter matchen mot Kroatien sa vi att han skulle göra vissa specifika saker vilket han gör mycket bra. Han är en renodlad anfallare och han jobbar för att vara det.

Publicerad 2012-06-30 kl 17:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons