Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALITAL

Neville: "Glöm att psyka Balotelli, då får vi rött"

Foto: AP

KIEV. Inför England-Italien handlar det mycket om Mario Balotelli.
Om hur England ska hantera honom:
- Vi kan inte försöka psyka honom, då kan vi få rött, säger Gary Neville.

Efter en säsong där Mario Balotelli dragit på sig några röda kort och desto fler rubriker så är det en del som lyfter fram risken för Italien att starta med anfallaren.

För engelsmännen kan utnyttja det, och få honom ur balans.

Vanligtvis jobbar Englands assisterande Gary Neville för Sky och i april efter Balotellis röda kort mot Arsenal sa han följande om anfallaren:

- En clown, som gång på gång sviker sitt lag.

Inför EM-kvarten mellan England och Italien är Gary Neville betydligt med försiktig i intervjuer med engelsk press och talar om att spelarna inte kan pyska honom:

- Om du går in i en match och tror att du ska få Balotelli ur balans, då kan vi få ett rött kort. Sättet som domarna nu försöker komma åt alla små sker som händer, att dra i tröjor, stå på folks tår...ja, de dagarna är förbi, helt enkelt. Man kan inte göra så längre, då blir man avstängd i två, tre eller fyra matcher. Det här är en alldeles för viktig match.

- Vi ska lägga mer kraft på att vara disciplinerade och inte gör oss själva besvikna på det sättet. I tidigare mästerskap har vi fått spelare utvisade och det har varit ett stort problem. Så vi koncentrerar oss på oss själva och att se till att hålla ihop och vara disciplinerade, snarare än att ägna oss åt de andra. Det har man inte råd att fundera på.

- Balotelli har uppträtt samlat och fokuserat under EM. Titta bara på hans spel, han är en talang och ett hot som kan göra mål. Det är vad vi bryr oss mest om när det handlar om Mario Balotelli, inte om vi kan psyka honom.

Gary Neville som flera gånger som spelare varit med om besvikelser ser något speciellt i dagens engelska landslag:

- Det är en bra laganda och jag tror verkligen att det här är en trupp utan egon. De spelar, jobbar och krigar för varandra. Gruppen ser ut att vara en och de accepterar varandra och kan varandras styrkor. Det finns ingen stjärna även om vi ar starka karaktärer.

Den nyblivne coachen hyllar Wayne Rooney, Joe Hart, John Terry, Ashley Cole och Joleon Lescott som han anser är några av EM:s bästa på sina positioner och menar att det är en besvikelse om man inte går vidare:

- Jag hade blivit helt förstörd. Jag skulle se det som en besvikelse. Det är ingen meningen med att säga att vi nått kvartsfinal och det är okej. Nej, det kommer det inte att ses som heller.

- Det var starkt att vinna gruppen men den riktiga bedriften vore att gå vidare istället för att åka hem i lugn efter kvartsfinalen. Spelarna inser att de bara är två matcher från finalen. Bara två matcher.

Publicerad 2012-06-24 kl 12:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons