Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALITAL

TV: Århundradets match och när Mancini gjorde en Balotelli - historien talar för Italien

Italien-Tyskland i semifinal i EM. Ett stormöte som nästan är oslagbart. Där historien talar för Italien efter att de balnd annat tog hem "Århundradets match" 1970.

Italien och Tyskland gör upp om vem som möter Spanien i EM-finalen och ska vi gå efter hur det brukar gå mellan länderna i viktiga matcher så är det fördel Italien. Framförallt i semifinaler mellan stormakterna.

Så sent som 2006 slog Italien överraskande Tyskland i semifinal i VM med 2-0. Tyskland var favorit eftersom de hade VM på hemmaplan men i slutet av förlängningen vinklade Fabio Grosso och Alessandro Del Piero in varsitt mål.

Trots att Italien slog dåvarande Västtyskland i VM-final 1982 med 3-1 - med klassiskt måljubel av Marco Tardelli efter 2-0 - så är nog den största matchen mellan lagen också en semifinal. Från VM i Mexiko 1970. Matchen stod 1-0 till Italien fram till 90:e minuten då Schnellinger kvitterade. I förlängningen exploderade matchen totalt och efter ett sällan skådat målfyrverkeri vann Italien med 4-3.

I kväll kan Mario Balotelli bli hjälte för Italien. I sista gruppspelsmatchen mot Irland fick lagkamrat Leonardo Bonucci hålla för munnen på Balotelli efter att den senare gjort 2-0 för Italien. Balotelli lär ha svurit mot några italienska journalister. En liknande målgest visade Balotellis nuvarande tränare i Manchester City - Roberto Mancini - upp när han sköt in 1-0 mot Västtyskland i EM 1988. I måljublet passade han på att rikta ilska mot journalister som inte velat se honom från start i matchen. Matchen slutade 1-1.

Lagen möttes även i VM 1978. Vi får hoppas att det blir roligare idag. 0-0 och få målchanser.

Publicerad 2012-06-28 kl 15:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons