TV: Nytt kryss för Italien - nu kan due-due bli arrivederci

qEMdam1

Andrea Pirlo skruvade in 1-0 på frispark men Mandzukic kvitterade - "due-due"-mardrömmen kan upprepas för Italien.

Italien satte full fart direkt mot Kroatien och Mario Balotelli hade flera heta chanser den första halvleken utan att få bollen i mål.

Bäst chans hade ändå Marchisio som frispelades vackert av Antonio Cassano men Pletikosa gjorde två briljanta räddningar. Det räddade dock bara kroaterna tillfälligt. Strax därefter fick Italien frispark. Andrea Pirlo skruvade in den perfekt.

I den andra halvleken fortsatte Italien sin frejdiga offensiv, men då öppnade det sig bakåt. Kroatien kontrade flera gånger och tillsist kom utdelningen. Mario Mandzukic fick bollen fritt i straffområdet, tog emot och dundrade in 1-1.

Resultatet innebär att det kan bli superdramatiskt i sista omgången. Om Spanien slår Irland kan Italien på nytt drabbas av "due-due"-läge. Ni minns väl EM 2004, då Danmark och Sverige spelade 2-2 i sista omgången, vilket hindrade Italien från att gå vidare.

Ett 2-2-resultat mellan Kroatien och Spanien skullen innebära att Kroatien, Spanien och Italien hamnar på samma poäng, förutsatt att Italien slår Irland. Då skulle Kroatien och Spanien gå vidare till kvartsfinal på grund av fler gjorda mål i inbördes möten.