POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
3v

Upprörd Matuidi lovar lämna planen nästa gång

Foto: Bildbyrån

Efter incidenten med Moise Kean har Blaise Matuidi har fått nog.
Han kommer att lämna planen nästa gång rasistiska rop hörs från läktare.

Det uppger lagkamraten Miralem Pjanic att fransmannen sagt i omklädningsrummet efter matchen i Cagliari.

- Blaise är väldigt upprörd. Och han sa till oss att nästa gång kommer han att lämna planen, säger Pjanic enligt Tuttosport.

Matuidi ansåg sig själv utsatt för rasism från läktarna på samma arena förra året, men det föranledde inga åtgärder. Domare och matchdelegater sades inte ha uppfattat det. Den här gången väntas Cagliari enigt italienska tidningar straffas, men bara med böter. Kean anses ha väckt reaktionerna med sitt målfirande.

- Jag tycker inte firande har något att göra med dessa rop att göra. Alla får fira på det sätt de vill. Jag skulle också ha kunnat firat så. Det är andra året som Matuidi kommer hit och upplever något sådant här, det är hemskt, säger Pjanic.

Fotbollens flathet kring läktarrasism får en gammal Juventusspelare att reagera. Lilian Thuram, djupt engagerad i rasismfrågor, är inte nådig i sin kritik. 

- Det är rent hyckleri. Så där har det hållit på i åratal. Alla säger att nästa gång stoppar vi matchen, men inget händer. Det enda som är konstant är att de ansvariga fotbollsinstanserna struntar i det. Om de verkligen brytt sig hade man stoppat matchen, säger Thuram till Le Parisien.

Publicerad 2019-04-04 kl 09:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå