TV: Ekdal med läcker assist när Samporia vände och vann

Albin Ekdals Sampdoria tog tre blygtunga poäng mot Ken Semas Udinese.
Sampdoria avgjorde sent och vann matchen med 3-1.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Albin Ekdals Sampdoria har gått tungt den här säsongen och kämpar i nedflyttningsstriden. Under söndagskvällen reste de till Stadio Friulli för att möta Ken Semas Udinese.

Udinese öppnade målskyttet i den 37:e minuten efter ett solomål av den italienske landslagsanfallaren Kevin Lasagna. 27-åringen tryckte undan en Sampdoria-försvarare, tog med sig bollen och avslutade läckert in sitt 10:e ligamål för säsongen till 1-0 Udinese.

Men Sampdoria kvitterade innan halvtidsvilan - och Albin Ekdal var inblandad. Norske Morthen Thorsby levererade ett inlägg in i Udineses straffområde, som Ekdal läckert bröstade ned till Fabio Quagliarella som avslutade på ett till 1-1.

Matchens utropstecken kom när Sampdoria tog ledningen med 2-1 i den 84:e minuten. Efter att Sampdoria rullat upp ett mönsteranfall avslutade Federico Bonazzoli anfallet med en cykelspark. Udinese-spelarna verkade inte ha insett vad som hänt när Bonazzoli firade målet.

Udinese fick sedan ett mål bortdömt i den 87:e minuten, innan Manolo Gabbiadini spikade slutresultatet till 3-1 på tilläggstid och gav Sampdoria tre blytunga poäng i nedflyttningsstriden.

Sampdoria ligger nu sex poäng ifrån nedflyttningsplats och gick om Udinese på samma poäng, men med sämre målskillnad.

Udinese: Musso - Troost-Ekong, Nuytinck, Samir - Stryger Larsen, Jajalo, Walace, De Paul, Sema - Nestorovski, Lasagna.

Sampdoria: Audero - Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello - Depaoli, Ekdal, Thorsby, Linetty - Ramirez - Quagliarella.