Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

17-åringen vann "I Zlatans fotspår" - nu blir han proffs i Italien

2009 vann Tibor Cesc"I Zlatans fotspår" - och nu är han klar för Serie A-klubben Cesena.
- Jag är väldigt nöjd över att få spela för klubben, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var lite mer än ett år sedan som man sökte den nya Ibrahimovic i Svt-serien "I Zlatans fotspår". Vinnaren blev den då 15-åriga Tibor Cica - som fick chansen att träffa sin stora idol. Cica verkar dessutom visa med bestämdhet att han vill gå i storstjärnans fotspår - för nu är han klar för Cesena. Och det var en väldigt nöjd kille som fotbollskanalen.se fick tag på i Italien.

- Det känns bra. Igår skrev jag på alla papper och idag ska jag göra läkarundersökningen. Jag är väldigt nöjd över att få spela för klubben.

- Det är en fin stad. Jag tror att jag kommer att trivas här, den är inte så stor så det blir inte så svårt att hitta runt här.

Ceca har alltså redan flyttat ner och kommer att börja träna med laget redan till veckan. Om det blir A-laget eller reserverna är han dock inte riktigt klar över.

- Det vet jag inte än. Det ser ut som reserverna.

Tibor Cica har spelat både i kroatiska och svenska ungdomslandslaget och kommer nu senast från IF Limhamn Bunkeflo, som tycker att det är lite tråkigt att låta honom gå.

- Myntet har två sidor. Sportsligt hade det hade varit jätteroligt att behåll honom, men vi respekterar samtidigt att det här är en stor chans och fantastisk möjlighet för en så ung spelare, säger Johan Andersson, klubbchef i den svenska klubben, till fotbollskanalen.se

Publicerad 2011-02-01 kl 11:25

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER