POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Albin Ekdal tveksam till Juventus: Vill stanna ett år till i Bologna

I sommar kommer Bologna och Juventus diskutera vem som ska få Albin Ekdal. Ekdal själv vill stanna där han är.
- Ett år till i Bologna hade varit väldigt bra för mig, säger han till fotbollskanalen.se.

I Italien är det långtifrån någon ovanlighet att klubbar delar på en spelare, så att den helt enkelt ägs till hälften av den ena klubben och till hälften av den andra. Så är fallet med Albin Ekdal. Den svenska mittfältaren är till hälften Bolognas spelare och till hälften Juventus spelare. Under säsongen har Ekdal som bekant spelat för Bologna, men i sommar kommer klubbarna diskutera vilket lag han ska tillhöra nästa säsong.

- Vi får se i sommar, det är inget jag vet än så länge. För mig är det viktiga att få spela.

Och då ser du en fortsättning i Bologna?
- Självklart vill jag tillbaka till Juventus förr eller senare, men ett år till i Bologna hade varit väldigt bra för mig. Vi får se vad de säger men jag är inte feg på att ta ett till år i Bologna.

Ekdal har fått stort förtroende av tränare Alberto Malesani under säsongen och fått mycket speltid när han varit kurant. Problemet för Ekdal har bara varit att ett par skador ryckt sönder säsongen: En mot Inter i den första matchen och senare under våren när han skadade baksida lår och bland annat var tvungen att tacka nej till landslagslägret på Cypern.

- Det blir ju lite hackigt då, inte så mycket kontinuitet. Men när jag väl har spelat så har det absolut känts bra. Jag har fått spela nästan direkt när jag inte har haft problem, så det har varit en skön trygghet.

Känns det helt bra i låret nu?
- Nej, det gör det inte. Det är helt enkelt inte 100. Och det får vi jobba vidare så att man är helt återställd inom en snar framtid.

Hur ser du annars på lagets säsong – ett tag var ni ju nästan uppe och nosade på Europa-platser?
- Första 30 omgångarna fick vi resultat med oss som var lite över förväntan till och med. Men sedan har vi haft så mycket problem med presidenter och poängavdrag – hade vi inte fått poängavdraget hade vi ju säkrat kontraktet mycket tidigare. Nu känns som att det är stabilare både i laget och i ledningen.

Hur påverkade det dig?
- Mig påverkade det inte så mycket, men det satt ju i huvudet på alla spelare att man inte visste om man skulle få betalt eller om klubben ens skulle vara kvar. Det är klart att det påverkar även om man inte tänker på det.

Publicerad 2011-05-10 kl 21:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå