Allt gick Napolis väg - rycker i Serie A-toppen

Serie A

Napoli imponerade mot Sampdoria och vann med 4-2 borta samtidigt som Inter förlorade hemma mot Carpi. Napoli rycker nu i toppen av Serie A.

Napoli visade redan från start borta mot Sampdoria att det handlade om ett topplag mot ett bottenlag och Gonzalo Higuain att han sällan går mållös från en match. Nio minuter in i matchen utnyttjade Higuain ett misstag i Sampdoria och skaffade sig ett friläge som han förvaltade till 1-0.

Lorenzo Insigne utökade till 2-0 på straff efter en kvarts spel på straff.
Sampdoria reducerade men Napoli trummade på. I den andra halvleken kämpade Marek Hamsik in 3-1.
Sampdoria reducerade på nytt efter en hörna men Napoli och Lorenzo Insigne slog till på nytt och skrev slutsiffrorna till 4-2.

Samtidigt, 15 mil norrut i Milano, hade Rodrigo Palacio gett toppkonkurrenten Inter ledningen hemma mot Carpi men i sista sekunden kom gästernas Kevin Lasagna fri och kunde sätta 1-1. Resultatet innebär att Inter missade chansen att ta över andraplatsen medan Napoli leder med fem poängs marginal över ett Juventus som spelar senare på söndagskvällen mot Roma.