Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Aquilani förklarar varför han nobbade Fiorentina

Alberto Aquilani nobbades av Juventus, nobbade själv Fiorentina och valde Milan. I La Gazzetta dello Sport berättar han om den turbulenta tiden och valet av klubb.
– En flytt till Milan kändes som en garanti för mig, säger han.

Aquilani kom från Liverpool till Milan på lån inför säsongen. I fjol var italienaren utlånad till Juventus och i La Gazzetta dello Sport förklarar han varför det inte blev en fortsättning i klubben.

– Köpoptionssumman var för hög för Juventus, säger Alberto Aquilani.

Juventus hade en köpoption på spelaren efter lånet. Summan var cirka 146 miljoner kronor men klubben var inte villig att betala så mycket för den forne Romaspelaren.

– Jag fick en chans i Juventus och jag gjorde det mesta utav den. De närmade sig mig i slutet på transferfönstret, men då kom Milan. Det kunde inte ha gått bättre, säger den 27-årige landslagsmannen.

Tidigare under sommaren hade Alberto Aquilani nobbat ett bud från Fiorentina.

– Jag pratade med dåvarande tränaren Sinisa Mihajlovic och sa till honom att jag bara skulle acceptera en definitiv övergång. Jag erbjöds ett lån med en köpoption på tolv miljoner euro (cirka 110 miljoner kronor) och sa nej. En sådan summa var för hög och dom hade inte köpt loss mig, säger Aquilani.

Milan har en köpoption på cirka 55 miljoner kronor och måste köpa loss Aquilani efter 25 spelade ligamatcher.

– Det kändes som en större garanti för mig. Och sen kan du inte säga nej till Milan, jag hoppades hela tiden på att komma till klubben. Jag trodde att jag kunde bli den ”Mr X” som de talade om.

Alberto Aquilani pratar också gott om Milan och lagets träningsanläggning.

– Milanello är ett fotbollsparadis för det erbjuder den bästa anläggningen att träna på. Jag har spelat för fyra stora klubbar men inget går att jämföra med Milans struktur och organisation.

Publicerad 2011-11-18 kl 12:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons