POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN
24v

Armenteros agent: "Samuel är inställd på att vara kvar"

Foto: TT.

Samuel Armenteros återvände i vinter till Benevento.
Ett par transferfönster är ännu öppna - men han kommer stanna. 
- Samuel är inställd på att stanna, säger anfallarens agent Fredrik Risp till Fotbollskanalen. 

Samuel Armenteros var i fjol utlånad från Benevento, som i fjol blev nedflyttat till Serie B, till Portland Timbers för spel i MLS. I vinter återvände anfallaren till Serie B-klubben igen, men var samtidigt i januari aktuell för en flytt till Holland. 

- Fem holländska klubbar har utrett möjligheten att låna Samuel, sa anfallarens agent Fredrik Risp till Fotbollskanalen då. 

Men anfallaren blev kvar i den italienska klubben och är hittills noterad för två korta inhopp och fem matcher på bänken sedan återkomsten till Italien. Ännu är ett par transferfönster öppna, så som i Asien och i MLS, men nu är tanken att Armenteros ska spela klart resten av säsongen med Benevento i Serie B.  

- Vi hade väldigt många holländska klubbar i januari som ville låna Samuel, men det var inte aktuellt från Beneventos sida. Efter att januarifönstret stängde, så har det varit en del klubbar i både Asien och MLS som hört sig för lite grann och sett över om det skulle kunna vara aktuell att låna Samuel, men Benevento och Samuel är inställd på att vara kvar. Han vill vara kvar i Benevento och försöka hjälpa dem upp i Serie A, säger Risp. 

Armenteros har kontrakt med Benevento fram till sommaren 2020 och Benevento har heller inte velat sälja anfallaren till de bud som kommit in under vintern. 

- Vi har hållit alla dörrar öppna, men han har kontrakt med Benevento, så bollen har legat hos dem hela tiden. Det är ingen klubb som har kommit med tillräckligt attraktiva bud för köp, så då vill hellre Benevento ha kvar honom i Italien, säger agenten. 

- Han ska förhoppningsvis kunna tillföra något till laget nu i slutet av säsongen. Han kom från en lång period med spel, så han behövde vila lite i december för att sedan ladda om. Det har inte varit de optimala förutsättningarna för att komma in i Beneventeo, då han har fått träna sig i form och först nu kan vara med och konkurrera på riktigt, men han närmar sig en bra form, fortsätter han. 

Då är det alltså inte aktuellt med flytt någonstans förrän i sommar?
- Det är Benevento som gäller fram till sommaren. Sedan kommer såklart alltid förfrågningar, men Benevento har gjort det klart att han ska stanna till sommaren. Sedan får man utvärdera efter säsongen om laget är kvar i Serie B eller om det blir Serie A. 

Benevento är just nu tvåa i Serie B. Det innebär i dagsläget uppflyttning till Serie A, men ännu återstår tolv matcher av säsongen. 

Publicerad 2019-02-28 kl 21:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå