Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Berlusconis nya utspel - mot Blatter, förolämpar Balotelli och utesluter Guardiola

Foto: Scanpix

Milans ägare Silvio Berlusconi är känd för att uttrycka sina åsikter utan omsvep. Nu avlossar han åsiktskanonerna igen. Om Pep Guardiola, Sepp Blatters hantering av rasism och Mario Balotelli, bland annat.

Silvio Berlusconi har precis meddelat att han inte kommer att ställa upp i nästa italienska val.
Det ger 76-åringen desto mer tid att lägga på Milan och han skräder inte orden när han ger sin syn på aktuella frågor rörande klubben.

Han dömer bland annat ut Mario Balotelli, som klubben ryktats vara på väg att värva.
- Namnet Balotelli har aldrig funnits i mina tankar. Han är ett ruttet äpple och skulle kunna infektera vilken grupp som helst som han hamnar i. Till och med Milan, säger han.

- Jag är ledsen att säga det. Men i Milan är det väldigt viktigt med mänskliga värden. Om du placerar ett ruttet äpple i omklädningsrummet kan det påverka alla.

Och inte heller Napolis stjärna Edinson Cavani är aktuell. Men det handlar inte om några personliga problem utan är bara en fråga om tycke och smak.
- Cavani är en underbar spelare som kan ta Napoli till nya höjder. Men jag är väldigt förtjust i (Stephan) El Shaarawy så jag väljer honom före.

Balotelli fortsätter sedan med att gå emot Fifas president Sepp Blatter.
Milans spelare lämnade planen i protest under en träningsmatch mot Pro Patria efter att Kevin-Prince Boateng tvingats utstå rasistiska glåpord. Sepp Blatter anser att Milan gjorde fel, men det håller inte Berlusconi med om.
- Jag tycker tvärtemot. Jag tackade och hyllade mina spelare för deras beslut att lämna planen.

Berlusconi menar att Blatter ser för slappt på frågan.
- Det här är ett ociviliserat problem som måste stoppas. Folk ska inte tillåta att sådant här händer. Det är inte bara spelarnas beteende det handlar om utan även publikens och alla måste undvika att ge Italien ett dåligt rykte.

Pep Guardiola har varit aktuell för Milan sedan han slutade i Barcelona och Berlusconi hör ingen hemlighet av intresset.
- Jag har alltid försökt få hit honom eftersom Barcelona spelat den bästa fotbollen i flera år. Vi har kontaktat honom men han fortsätter sin ledighet.

- Han har sagt att han haft trevligt i Milano och att han gillade mig. Han uppskattade också Comosjön där jag kan kunde erbjuda ett fint hus men just nu skulle jag säga att chansen att han kommer till Milan är väldigt liten.

Publicerad 2013-01-08 kl 09:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons