Bernardeschi sänkte gamla klubben - Buffon höll nollan i 500:e ligamatchen för Juve

Serie A

I somras lämnade han Fiorentina för Juventus.
Under fredagskvällen sänkte Federico Bernardeschi sin gamla klubb och skrek ut sin glädje.

I somras lämnade Federico Bernadeschi Fiorentina. Under fredagskvällen var Juventus-mittfältaren tillbaka på Stadio Artemio Franchi för första gången. Och Bernardeschi skulle få en huvudroll. 23-åringen sänkte nämligen sin gamla klubb.

I den 18:e minuten blåste domaren för straff för hemmalaget efter en hands på Giorgio Chiellini. Men efter videohjälp ändrades domslutet. Anledningen var en offside på en Fiorentina-spelare, det var dock Juve-backen Alez Sandro som var sist på bollen.

Efter straffsituationen var det riktigt irriterat mellan lagen, och flera gånger under den första halvleken hettade det till mellan spelarna.

Fiorentina var mycket nära att ta ledningen i den 38:e minuten efter en snabb kontring. Gil Dias sköt ett skott som tog klockrent i den bortre stolpen, och Gianluigi Buffon kunde fånga upp returen. Buffon gjorde sin 500:e ligamatch för Juventus under fredagen. Bara Alessandro del Piero (513) har fler.

Tio minuter in i den andra halvleken tog Juve ledningen. Bernardeschi fick en frispark och tog själv ansvaret. 23-åringen drog dit frisparken i målvakten Marco Sportiellos hörn och skrek han ut sin glädje.

Fiorentina jagade efter en kvittering, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Istället kunde Gonzalo Higuain säkra segern i den 86:e minuten. Giorgio Chiellini friställde anfallaren som fri med målvakten var stensäker och satte 2-0.

Juve vann matchen med 2-0 och Gianluigi Buffon fick hålla nollan i sin jubileumsmatch. Laget sätter nu press på toppkonkurrenten Napoli, nu två poäng bakom, som möter Lazio i morgon.