Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: Ibrahimovic straffas med stora böter

Serie A

Zlatan Ibrahimovic har brutit mot Uefas regelverk.
Nu straffas Milan-anfallaren med runt 505 000 kronor i böter. 

2:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se när Zlatan Ibrahimovic skadade sig i spelaren ovan.

Uefa har sedan tidigare meddelat att Zlatan Ibrahimovic utreds för brott mot det etiska regelverket då han spelat i Uefas tävlingar (Europa League) och samtidigt haft ett intresse i spelbolaget Bethard, där han är delägare via sitt bolag Unknown AB, något som inte är tillåtet. 

Nu meddelar Uefa, via sin hemsida, att Ibrahimovic döms till 50 000 euro, drygt 505 000 kronor i böter. Även Milan får betala 25 000 euro, drygt 252 000 kronor i böter. Detta med anledning av Ibrahimovics ekonomiska intresse i Bethard. 

Uefa meddelar vidare att organisationen har gett Ibrahimovic direktiv om att upphöra med sitt engagemang i spelbolaget. 

Annons

Under tisdagen kom rapporter om att Bethard säljs till Esport Entertainment Group, från Bethards moderbolag Gameday. Aftonbladet rapporterade dock sedan att Ibrahimovics problem inte skulle försvinna, då regelbrotten redan begåtts, samtidigt som Gameday, där Zlatan är delägare via Unknown AB, sägs fortsätta vara involverat i bettingindustrin. Nu har alltså Ibrahimovic även straffats för sitt engagemang i Bethard. 

Svenska Fotbollförbundets kommunikationschef Andreas Jansson har i sin tur inte hört något från Uefa gällande om SvFF kan straffas för Ibrahimovics deltagande i Blågults VM-kvalmatcher i mars månad i år. 

- Jag har inte haft någon kontakt med Uefa eller hört något, men jag har varit lite upptagen här under dagen, så jag vet inte och har inte hört något, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Ibrahimovic är just nu knäskadad och missar därmed EM i sommar. Han förlängde nyligen sitt avtal med Milan till sommaren 2022.  

Publicerad 2021-05-26 kl 18:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto