POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Blev förnedrat med 20-0 - nu kastas laget ut ur Serie C

Foto: Bildbyrån.

Förlust med osannolika 20-0.
Nu kastas Pro Piacenza ur den italienska tredjeligan.
- En gräns passerades, säger Serie C-presidenten Francesco Ghirelli till Sky Italia.

Pro Piacenza var tvunget att ställa upp med ett lag till mötet med Cuneo i söndags, annars hade laget blivit utkastat ur ligan. Inför mötet hade laget nämligen fått lämna WO i tre raka matcher och det maximala antalet tillåtna under en säsong är fyra.

Spelarna har inte fått betalt på hela säsongen och i stället fick man skrapa ihop ett lag bestående av sju juniorer och en medlem ur ledarstaben, totalt åtta spelare, skriver sajten Football-Italia.  

Resultatet? Förlust – med 20-0.

Och inte hjälpte det heller i strävan efter att behålla sin plats i ligan. På måndagen beslutade nämligen det italienska förbundet att utesluta laget ur ligan.

- Det som hände i Cuneo är en förolämpning mot sporten och dess grundläggande principer, säger förbundets ordförande Gabriele Gravina i en kommentar, enligt Sky.

Serie C-presidenten Francesco Ghirelli:

- Vi vill be om ursäkt till alla, särskilt till fansen. Vi var tvungna att följa regelboken (som säger att ett lag får spela om man kan ställa upp med minst sex spelare) men i dag har sportens fair play-regler blivit kränkta på ett skamlöst sätt. En gräns passerades.

Sedan tidigare har Serie C-klubben Matera uteslutits ur ligan efter att man inte kunnat ställa upp med ett lag i fyra matcher.

Publicerad 2019-02-18 kl 23:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå