Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Bloggstart idag: Följ med på sagolik fotbollsresa - ny match varje dag

Häng med på resa via fotbollskanalens nya blogg – ”Johan Jonassons Fotbollsresa runt Europa”. På en månad avverkar Johan en het match per dag ute i Fotbollseuropa.
- Än så länge är två dagar kvar att boka in, säger han.

Sugen på att se på fotboll ute i Europa? Väldigt mycket fotboll. Kanske en match per dag? Då ska du följa fotbollskanalens nya blogg – ”Johan Jonassons Fotbollsresa runt Europa”. Och det bör du nog göra ändå. På onsdagen sticker nämligen 23-årige Johan ut på en modern och verklig fotbollsversion av ”Jorden runt på 80 dagar”. En resa som tar honom till många av Europas mest mytomspunna arenor.

Men det är hemlighetsfullt för er läsare. Johan vill inte ens avslöja var den första resan går till. Men fotbollskanalen.se kan, som vanligt, bjuda på ett avslöjande. Det handlar direkt om en stormatch i VM-kvalet. Långt bort från Malta.

- Vi gjorde en liknande resa ifjol och ska se en match per dag. Än så länge är det två dagar som vi inte vet vad vi ska se än, säger 23-årige Jonasson från Borlänge som reser i sällskap med kompisen Anders.

Johan berättar att hela kalaset stannar på 35 000 kronor. Det handlar om noggrann planering och många nätter där de sover på tåg för att hålla nere kostnaderna.

- Vi har köpt interrailkort men flyger även en del. Vi har faktiskt ordnat med biljetter redan till de flesta matcherna, säger Johan som hoppas kunna locka fler personer till att göra liknande resor via bloggen.

Själv har han varit ute på runt 100 matcher i Europa. Favoritlaget är Lazio och favoritligan är serie A. I Sverige är det Brage och även IFK Göteborg som gäller. Och givetvis åker han och tittar på Blåvitt så ofta han kan.

Vilka är dina bästa fotbollsminnen?

- Jag håller ju på Lazio och de senaste Rom-derbyna har varit fantastiska då de vunnit. Fjolårets match mellan Dortmund och Schalke var häftig. Då ledde Schalke med 3-0 innan det blev 3-3.

Här hittar du bloggen

Publicerad 2009-09-08 kl 20:09
Annons
Annons
Annons