Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Boateng om rasistskandalen: "Får se om jag lämnar Italien"

Foto: Martin Meissner, AP/Scanpix

Han trakasserades med rasistiska tillmälen och klev av planen i protest. Kanske lämnar Kevin-Prince Boateng Italien helt och hållet.

- Det här är inget som bara går över, säger mittfältaren.

Det var i Milans träningsmatch mot Pro Patria som det kontroversiella intermezzot uppstod. En bit in i första halvlek, vid ställningen 0-0, fick Kevin-Prince Boateng nog av publikens nedsättande ramsor med främlingsfientliga förtecken. Han valde helt sonika att ta upp bollen i händerna, sparka den mot läktaren och marschera raka spåret ut till omklädningsrummet.

Kort därefter följde samtliga lagkamrater efter, och initiativet hyllades unisont i fotbollsvärlden. Men trots att såväl klubbägaren Silvio Berlusconi som Italiens förbundskapten Cesare Prandelli öppet backat upp Boateng känner han att det kan bli svårt att gå vidare från det som hänt. I en intervju med tyska tidningen Bild berättar 25-åringen om sin syn på framtiden.

- Det här skakar man inte av sig hur lätt som helst. Jag ska sova på saken och fundera i tre dagar innan jag fattar något beslut. Sedan ska jag diskutera med min agent Roger Wittmann i nästa vecka. Vi får se om det är värt att stanna i Italien, säger Boateng.

Han uttrycker en stolthet över stödet från sina medspelare och förklarar att Pro Patria-klackens hån och påhopp pågick redan från avspark och framåt.

- Det var efter fem minuter de första apljuden hördes när jag fick bollen. Först tänkte jag strunta i det, men sedan fortsatte det gång på gång på gång. Då gick jag till domaren och förklarade för honom att om det sker igen, då slutar jag, säger Boateng.

- Domaren ville lugna mig, men när det drog igång på nytt efter 26 minuter tänkte jag: "Nu får det vara nog, jag spelar inte mer".

Det italienska fotbollförbundet har startat en utredning av händelseförloppet och Kevin-Prince Boateng slår fast att han skulle göra exakt samma sak om en liknande situation uppstår i framtiden.

- Att sådana saker fortfarande sker 2013 är en skam. Inte bara för Italien utan för hela fotbollen, säger han.

Publicerad 2013-01-05 kl 13:15
Annons
Annons
Annons