POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN
1v

Bolognatränaren har leukemi: ”Jag kommer att vinna den här kampen”

Foto: Bildbyrån

Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic har leukemi, men kommer att fortsätta träna laget.
Det berättade han på en presskonferens under lördagen.
- Jag kommer att vinna den här kampen, säger han enligt Football Italia.

Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic åkte inte med laget till försäsongsträningen i Kastelruth i norra Italien, utan stannade i Bologna då han blev inlagd på sjukhus med influensaliknande symptom. Under lördagen höll han en presskonferens för att berätta om sin sjukdom och berättade då att han har leukemi, en typ av blodcancer.

- När jag fick nyheten var det riktigt tufft. Jag grät i flera dagar och mitt liv passerade framför mig. Det var inte tårar av rädsla. Jag respekterar sjukdomen, jag kommer att möte den med mitt huvud högt, kolla den rakt i ögonen, samma sätt som jag alltid gjort, säger han enligt Football Italia.

Bolognatränaren menar att det jobbigaste var att berätta för sin fru att han var sjuk.

- Jag hade feber och hon trodde inte att det var det, då hon visste att det inte skulle stoppa mig från att åka på försäsongslägret. Hon försökte tro på mig. Jag sa att jag hade feber, men att jag skulle göra några mer tester. De visade att jag har leukemi, säger tränaren.

Den 50-årige serben sa att han ville berätta för att han inte ville ha några spekulationer om hans hälsotillstånd. Han berättade att det gjordes mer tester då han visade tecken på influensa, något han var tacksam för att det hände.

Han menar att han vill börja kampen för att blir frisk direkt.

Jag förklarade för dem (spelarna) att vi måste attackare det här för att vinna. Om vi sitter och väntar och försöker försvara kommer vi bli slagna direkt. Jag har min taktik i den här kampen och jag är säker, utan tvekan, om att jag kommer att vinna den här kampen, säger Mihajlovic.

- Jag kommer att vinna för min familj, mina barn och alla de som älskar mig. Jag har fått 600-700 meddelade de senste dagarna och jag ber om ursält för att jag inte svarat men jag ville ta ett par dagar för mig själv för att kasta iväg alla negativa tankar så att jag kan slå tillbaka och börja kampen.

Tränaren meddelade också på presskonferensen att han kommer att fortsätta träna Bologna. Han tog över klubben i mitten av januari och räddade dem kvar i Serie A med en tiondeplacering under fjolåret. Han har tidigare basat över bland annat Milan, Torino och det Serbiska landslaget.

Publicerad 2019-07-13 kl 17:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå