Buffon bäst genom tiderna - längsta sviten utan baklängesmål

Serie A

Gianluigi Buffon är bäst genom tiderna på att hålla nollan i Serie A. I derbyt mot Torino passerade målvakten den tidigare rekordnoteringen på 929 raka minuter utan baklängesmål.

Redan förra veckan slog italienaren klubbrekordet i Juventus när han gick förbi Dino Zoff, legendaren som på sin tid gjorde 330 matcher för det svartvita laget och under en period höll nollan i 903 minuter. Men då fanns fortfarande en spelare som varit ännu vassare, nämligen den förre Milan-keepern Sebastiano Rossi. Denne fredade sitt mål i 929 minuter innan ryssen Igor Kolyvanov överlistade honom med ett långskott.

Men nu är alltså Gianluigi Buffon förbi. Under söndagens derby behövde han hålla rent i drygt tre minuter för att kliva upp som bäst någonsin, och det klarade 38-åringen utan större bekymmer.

Den nollan skulle däremot spräckas. Tre minuter in i den andra halvleken fick Torino en straff. Den förvaltade Andrea Belloti och Buffons långa svit är nu alltså bruten.

Annars var det Juventus för hela slanten och de hade 2-0 efter den första halvleken. Paul Pogba satte ett vackert frisparksmål och Sami Khedira löpte igenom Torinoförsvaret och dubblade upp ledningen.

Sedan kom Bellotis straffmål. Men efter det var det Juventus som sparkade in ytterligare två baljor: signerat Morata båda gångerna och fastställde 4-1 segern.

Torinos startelva: Padelli; Maksimovic, Glik, Moretti; Bruno Peres, Acquah, Gazzi, Benassi, Gabriel Silva; Belotti, Immobile.

Juventus startelva: Buffon; Rugani, Bonucci, Barzagli; Lichtsteiner, Khedira, Lemina, Pogba, Alex Sandro; Dybala, Mandzukic.