Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

Capello försvarar Atlético: "Fotboll är inte för mesar"

Foto: SCANPIX

Fabio Capello.

BARCELONA. Fabio Capello försvarar Atlético Madrid efter kritiken mot deras tuffa spelstil.
- De är inget våldsamt lag, fotboll är inte för mesar, säger italienaren till Onda Cero.

Atlético Madrid har den senaste tiden blivit hårt kritiserade för sin något tuffa spelstil som kallats för våldsam. Ett påstående den ryska förbundskaptenen Fabio Capello inte håller med om, vilket han uttryckte i spansk radio under onsdagen.
- Atlético är inget våldsamt lag, fotboll är inte för mesar. De är ett lag som spelar med extra mod, inte som Madrid eller Barça. De har en stor vilja att ge allt, vinna och spela som ett lag. Att de skulle vara ett våldsamt lag är ren nonsens. Ett våldsamt lag är ett lag som klipper benen av dig. Fotboll är en fysisk sport, det har det alltid varit, säger Capello till radiokanalen Onda Cero.

Capello uttryckte sig även om de två andra storlagen i Spanien och menar att Real Madrid är snäppet vassare än Barcelona.
- Kvalitén i Real Madrids trupp är bättre än Barcelonas och bättre än alla andra lags. Problemet är att Real Madrid tror att de bara behöver några bra anfallare så kommer allt lösa sig. Men för att spela på sin högsta nivå så behöver de spelarna med mest karaktär och kvalité, de behöver Pepe och Ramos. Det som gör att Barcelona är bättre nu än tidigare under säsongen är att de spelar som ett lag, innan spelade de som individer.

Under radiointervjun försvarade italienaren även sin landsman Arrigo Sacchi efter dennes rasistiska uttalande om att det finns för många svarta spelare i de italienska ungdomslagen.
- Sacchi hänvisade inte till deras hudfärg. Det är inte rasism. Det är bara så att i de italienska ungdomsakademierna behövs fler italienare, en italiensk identitet, säger Capello till Onda Cero

Publicerad 2015-02-20 kl 06:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER