POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A

Cas river upp Uefas beslut - Milan tillåts spela i Europa igen

Foto: Bildbyrån

Milan stängdes av från Europa-spel i ett år av Uefa.
Nu annullerar Cas beslutet, och den italienska storklubben tillåts därmed att spela i Europa League.

I slutet på juni meddelade Uefa att AC Milan stängs av från Europa-spel i ett år efter att klubben brutit mot Financial Fair Play-reglerna. Klubben överklagade dock ärendet till idrottens skiljedomstol, Cas. Och nu har man fått gehör.

Cas meddelar under fredagen att man annullerar beslutet att stänga av Milan. Skiljedomstolen ger dock Uefa rätt i att klubben brutit mot reglerna, men tycker inte att straffet var proportionerligt.

Cas skickar nu tillbaka ärende till Uefas etiska kommittés dömande instans, CFCB, som får i uppdrag att hitta ett lämpligare straff. Men Milan kan i alla fall delta i Europa League kommande säsong.

Skiljedomstolen nobbar dock Milans förfrågan om att förhandla fram en överenskommelse med Uefa.

Klubben värvade under sommaren 2017 med en nota på över 200 miljoner euro. Milan tog stora lån för att finansiera spelarköpen, vilket inte gick hem hos Uefa, vars ekonomiska regelverk Financial Fair Play i grunden handlar om att förhindra överdrivet spenderande i förhållande till klubbens ekonomiska verklighet.

Milan försökte i fjol nå en överenskommelse med Uefa med argumentationen att klubben ska upprätta en ekonomisk plan för att lösa ut skulderna, vilket Uefa sade nej till.

Italienska medier menar att det faktum att den amerikanska fonden Elliot Management tagit över ägandet i klubben efter kinesen Li Yonghong var en nyckel i beslutet från Cas.

Publicerad 2018-07-20 kl 13:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå