POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

CLUB CALCIO: En balettdansör med kobrareflexer

Inters framtid är här. Så är inte direkt fallet i Roma där kungen av Rom vägrar att abdikera. Läs Lorenzo Medicis betraktelse av ännu en magisk serie A-helg.

Veckans Bästa:

1. Giampaolo Pazzini (Inter)
Hoppade in mot Cesena och avgjorde med två mål på övertid och till skillnad från Goran Pandev och Diego Milito så visade Pazzini vem Inter kan bygga sin framtid på. Rör sig smart, har en grym spänst och vet var målet befinner sig. Pazzini är som en balettdansör med kobrareflexer i straffområdet. En komplett striker.

2. Franco Colomba (tränare, Parma)
Parma har nu lämnat den absoluta bottenstriden och har under Colomba tagit 9 av 12 poäng. Den gamle mittfältseleganten har verkligen fått Parma på rätt köl och hans betydelse kan inte förbises. Belönas med ett permanent jobb i klubben nästa säsong?

3. Francesco Totti (Roma)
Gjorde kanske ingen stormatch mot Bari då han bland annat fick en misslyckad mur till skänks. Men fakta är fakta, Totti gick med sina två mål om Roberto Baggio i historieböckerna och hans legendstatus ökade några snäpp ytterligare. Kungen av Rom är inte död.

4. Fernando Tissone (Sampdoria)
Tissones "grinta" och kvalité gav Sampdoria massor av energi och betydelse mot Brescia. Först hann han upp en "död" boll innan kortlinjen och serverade Pozzi till 1-1 och sedan tog han saken i egna händer och gjorde 2-2. Varför spelar han inte alltid så här?

5. Gaetano D´Agostino (Fiorentina)
Just när man trodde att D´Agostini hade gjort sitt i en Fiorentina-tröja plockade han fram sitt gamla jag mot Udinese med elegant mittfältsgeometri. Gjorde dessutom två mål (varav ett som styrdes på Zapata ska sägas). Var det bara tillfällighet? Eller är det kanske så att han nu äntligen är helt skadefri? Det verkar i alla fall som att han är tillbaka i gammal god form.

6. Mathieu Flamini (Milan)
Flamini hör inte till Milans vanligaste målskyttar men mot Bologna gjorde han det enda målet med stor klass. Gav Milan dessutom massor av syre och grovjobb. Det är den här Flamini som Milan trodde att de hade värvat.

Veckans Sämsta:Vad har hänt med De Rossi egentligen? Spelmässigt har han tagit ett steg tillbaka istället för framåt och denna säsong har han alltför ofta verkat helt ur balans. Mot Bari jagade han Bentivoglio och satte en armbåge i huvudtrakten på mittfältaren med rött kort som följd. De Rossi mår inte bra.

1. Daniele De Rossi (Roma)

2. Salvatore Sirigu (Palermo)
Skänkte bort Parmas första mål då han var alltför sävlig med sin utspark som hamnade rakt på Dzemaili (bollen såg ut att ta på hans hand men det ursäktar inte Sirigu) och in i mål. Sådana här insatser ska han nog försöka undvika om han vill fortsätta finnas med i landslaget.

Du missade väl inte när Inters Giampaolo Pazzini avgjorde med två mål på övertid mot Cesena?

Eller Juan Vargas (Fiorentina) supermål mot Udinese?

Omgångens lag: (4-4-2)

Eduardo (Genoa) (2)

Räddade Genoa med flertalet fina räddningar. Utan portugisens storspel hade siffrorna varit ännu högre mot Napoli.

Andrea Dossena (Napoli) (1)
Agerade ånglok på sin kant med massvis med farliga inlägg mot Genoa. När han är i form gör han vänstersidan till sin egen autostrada.

Andre Dias (Lazio) (4)
Majestätisk mot Juventus när han plockade bort Matri och Del Pierio med stor skicklighet.

Paolo Cannavaro (Napoli) (3)
Elegant och säker som sista utpost mot Genoa. Räddade trepoängaren med en fin brytning i sista minuten.

Juan Vargas (Fiorentina) (3)
Förutom en förnämlig insats så gjorde den peruanske tjuren ett av säsongens snyggaste mål mot Udinese.

Mathieu Flamini (Milan) (2)
Bjöd på både grovjobb och klass mot Bologna när han gjorde matchens enda mål på ett imponerande sätt. Detta var den fina versionen av Flamini.

Gaetano D´Agostino (Fiorentina) (1)
Tillbaka i stort slag mot Udinese med fint mittfältsspel och två gjorda mål. Hans framtid kanske ändå är i Fiorentina trots allt.

Fernando Tissone (Sampdoria) (1)
Gjorde en storslagen insats med massor av energi och betydelsefulla moment. Spelade fram till Pozzis mål och gjorde ett själv.

Marek Hamsik (Napoli) (6)
Är som en magnet när det dyker upp farligheter kring motståndarnas straffområde. Avgjorde mot Genoa med sitt 11:e mål för säsongen.

Andrea Caracciolo (Brescia) (1)
Slog till två gånger om mot Sampdoria vilket inte ledde till mer till en poäng. För bra för att följa Brescia med ner i Serie B.

Gianpaolo Pazzini (Inter) (2)
Avgjorde osannolikt med två mål på övertid. Äger superförmågor i straffområdet.

Publicerad 2011-05-03 kl 13:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå