POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

CLUB CALCIO INFÖR HELGEN: Lazio smyger hela vägen fram?

Stentufft i toppen av Serie A. Lazio, Udinese, Juventus och Roma slåss om sista Champions League-platsen - och Medici tror på Lazio.

Den sista platsen till Champions League är öppen som Indiska oceanen och dessutom är den kanske viktigare än någonsin för lag som t ex Lazio och Udinese eftersom det kommer dröja ett bra tag innan Italien och serie A har fyra platser igen. Så vilket lag kommer knipa den? Medan de flesta pratar om Udinese och deras framfart, att Roma ligger bäst till eller att Juventus kommer ikapp så pratar nästan ingen om att Lazio faktiskt kan ta fjärdeplatsen. Varför inte? säger jag. Visst, Lazio har ett tufft program kvar men Lazio är det lag som har mest kvar att krama ut av sitt lag.

Jag är egentligen inget jätte-fan av Edy Reja och hans fotboll men jag är imponerad av hans arbete och hans resultat. Reja behandlar alla lika och vågar sätta vem som helst på bänken. Mauro Zarate, Hernanes, Sergio Floccari eller Stefano Mauri har alla fått finna sig i det. Detta har lett till att ingen spelare är sliten och dessutom har varken Zarate, Hernanes eller Floccari nått sin topp ännu. Känslan är att de har mer kvar att ge.

Zarate har visat tendenser att vara på gång, Hernanes var grym sist mot Parma och även Floccari hoppade in och gjorde mål i samma match. Så om dessa tre spelare når maxform så är Lazio det lag i striden om fjärdeplatsen som har störst chans att sätta in en högre växel. Jag försöker härnedan hjälpa mig själv att klura ut vilket lag som ska få nöjet att kvala till Champions League nästa säsong:

Lazio
Återstående program: Catania (b), Inter (b), Juventus (h), Udinese (b), Genoa (h), Lecce (b).

Lazio har mycket av avgörandet i sina egna händer eftersom de har både Udinese och Juventus kvar att möta men har ett tufft program då de förutom de matcherna också ska möta Inter på bortaplan. Lazio bör ta tre poäng mot Genoa och får sedan hoppas att Lecce inte har något att spela för i sista omgången. Förutom matcherna mot de direkta konkurrenterna kan matchen nu i helgen mot Catania vara en nyckelmatch. Tre poäng skulle innebära att man försvarar sitt försprång och får ökat självförtroende. Om Lazios stjärnspelare hittar storformen tror jag Lazio har en mycket bra chans.

Udinese
Återstående program: Napoli (b), Parma (h), Fiorentina (b), Lazio (h), Chievo (b), Milan (h)

Udinese har ett lite lurigt program kvar då man tar emot scudetto-jagande Napoli nu i helgen och match mot Parma som kämpar för överlevnad veckan efter. Matchen mot Lazio kan bli väldigt avgörande och Udinese kan även hoppas på att Milan är klara mästare i sista omgången. Spelschemat ser överkomligt ut, mycket kommer istället handla om deras form och hur mycket bensin de har kvar. Om Sanchez och Di Natale är lika bra som tidigare och Udinese slipper skador och avstängningar kan de nå fjärdeplatsen.

Roma
Återstående program: Palermo (h), Chievo (h), Bari (b), Milan (h), Catania (b), Sampdoria (h)

Roma har det lättaste programmet kvar på papperet. Av sex matcher har man fyra på hemmaplan och dessutom har man en till synes enkel bortamatch mot Bari. Svåraste matchen är förstås mot Milan hemma. Men ibland kan skenet bedra, matchen mot Palermo är lurig och om både Catania och Sampdoria har något att spela för blir de sista två matcherna tuffa. Om Roma vinner de matcher som de borde och några av deras offensiva spelare förutom Totti höjer sig aningen har Roma ett mycket bra utgångsläge.

Juventus
Återstående program: Fiorentina (b), Catania (h), Lazio (b), Chievo (h), Parma (b), Napoli (h)

Juventus har mycket bra form och Luigi Del Neris lag brukar ha krafter kvar i slutet av säsongen. Juve bör ta full pott på sina hemmamatcher så mycket kommer säkert handla om hur de klarar av sina bortamatcher. Matchen nu i helgen mot Fiorentina blir oerhört viktig. Förlust där kan betyda att man både får det tufft rent psykiskt men också att man hamnar för långt efter poängmässigt. Vinst däremot skulle betyda bibehållet självförtroende och att man har ökad kontakt med övriga konkurrenter. Matchen mot Lazio blir naturligtvis också av avgörande karaktär. Om Juventus vinner på söndag mot Fiorentina tror jag de blir livsfarliga.

Hur jag än vrider och vänder och hur jag än försöker räkna ut slutpoängen får jag alltid olika resultat. Det är omöjligt att gissa vilket lag som tar fjärdeplatsen men eftersom jag nu är tvungen att välja så väljer jag just det lag som ingen verkar tro ska hålla hela vägen. Lazio tar fjärdeplatsen.

Inter och Milan spelar samtidigt
Både Inter och Milan spelar nu på lördag klockan 20.45 och båda tar sig an lag som kämpar för överlevnad. Inter möter Parma på bortaplan (Canal+ Fotboll) och Milan tar emot Sampdoria (TV4 Sport) på hemmaplan. Hur klarar Milan av en ny period med en avstängd Zlatan? Hur kommer Inter reagera på förlusten i veckan mot Schalke? Tredje scudetto-aspiranten, Napoli, spelar istället på söndagkväll mot Udinese (TV4 Sport).

Du missade väl inte Atalantas anfallare Francesco Ruopolos och hans underbara klackmål mot Modena i måndags?

Publicerad 2011-04-15 kl 11:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå