POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

CLUB CALCIO INFÖR HELGEN: Zlatan och Patos bristande kemi

Fotbollskanalens Lorenzo Medici går igenom veckans Serie A. Han tar osämjan mellan Zlatan och Pato, pratar om Genoas kontroversielle president och Joel Ekstrand i Udinese.

Efter helgens match mellan Lecce och Milan (1-1) dök ett problem upp till ytan som säkert legat och grott ett tag. Nämligen Zlatan Ibrahimovics och Alexandre Patos bristande kemi. Zlatans kroppsspråk gentemot brassen var inte av det nöjdaste slaget och Gennaro Gattuso hamnade i meningsskiljaktigheter med Pato under matchen vilket ska ha berott på brassens ovilja att ta det hårda jobbet för laget och för hans orörlighet. Zlatan och Pato skiljer sig i mentalitet och att det inte är den bästa kemi mellan de två känns som ett faktum.

Patos status i klubben har förändrats tack vare hans återkommande skador men också tack vare Ibrahimovics inträde i klubben. Hierarkin har förändrats. Förut var Pato Milans offensiva nutid och framtid. Idag är det helt annorlunda. Zlatan är Milans stora offensiva referenspunkt och Pato kan numera inte känna sig säker på en startplats i laget, vilket i sin tur underminerar hans tidigare solklara status i klubben. Kan det till och med vara så att Zlatans ankomst i klubben till slut tvingar bort en missnöjd Pato från Milan?

Vad kommer hända när Antonio Cassano och Robinho är matchtränade och skadefria? Vem hamnar på bänken? Milans tränare Massimiliano Allegri vill helst spela med två anfallare och en offensiv mittfältare. Den offensiva mittfältaren har oftast varit Clarence Seedorf eller Kevin Prince Boateng. Om nu Allegri inte väljer att spela med tre anfallare är hans alternativ till den offensiva mittfältspositionen rätt så klena. Boateng är skadad och Seedorf är oftast inte tillräckligt bra. Ett alternativ skulle kunna vara att flytta fram Andrea Pirlo men i den bästa av Milan-världar så skulle det väl ändå vara bäst med Zlatan och Pato längst fram med Cassano som släpande anfallare? Klarar Milans mittfält av en sådan offensiv trio?

Det kommer bli ett eldprov för Allegris ledarskap att få svensken och brassen att funka ihop och denna vår kan vara avgörande för om Pato kommer att vara en del av Milans framtid eller inte. Jag hoppas innerligt att det finns en plats för Pato i Serie A-cirkusen även nästa säsong.

Genoas president Enrico Preziosi bestämde i höstas att avsluta Gianpiero Gasperinis långa sejour i klubben. Jag var tveksam till om det var rätt att sparka honom och blev ännu mer tveksam när de anlitade en tränare vars ansiktsuttryck går att räkna på ena handens fingrar och vars taktiska röda tråd är lika synlig som en isbjörn i öknen (Davide Ballardini).

Genoas president Enrico Preziosi fick nog hybris efter sin mästerliga mercato 2008. Det känns som att Preziosi sedan dess försökt hitta nya Militos och Mottas och försöker nu bli av med alla sina fiaskovärvningar från i somras. Genoa har nu, snällt räknat, köpt och sålt 45 spelare på 2 år. Jag tror ändå att Preziosi kan få laget på fötter igen men det krävs nog mer kontinuitet innan det sker. Tills dess så kan han nog räkna med en del arga Genoa-supportrar och jag tror att han och Genoa får ta sig an en tuff bottenstrid under våren.

Helsingborgs försvarare, Joel Ekstrand, är klar för Udinese. Han lär ha kostat någonstans mellan 18-25 miljoner kronor och har skrivit på ett kontrakt till 2015. Välkommen till Serie A, Joel! Andra övergångar under veckan: Antonio Floro Flores (från Udinese till Genoa), Giuseppe Sculli (från Genoa till Lazio), Zsolt Laczko (från Debrecen till Sampdoria).

Det är mycket transfersurr kring Udineses golden boy Alexis Sanchez. Inter vill ha honom och även Chelsea. Udinese vill nog helst inte sälja honom redan nu i januari men om rätt anbud dyker upp så kommer säkerligen Udinese att nappa. För tillfället verkar inte Inter redo att slänga upp 25-30 miljoner euro på bordet, något som det ryktas att Chelsea mycket väl kan komma att göra. Om Inter är säkra på att Sanchez kan värvas till sommaren så förstår jag att man väntar men om de blir snuvade av Chelsea under januari är det en ordentligt miss i mina ögon. De pengar man skulle värva Sanchez för är mer eller mindre det man fick in på Balotelli-övergången. är tillbaka i Serie A! Catania och Marco Giampaolo gick skilda vägar i veckan och hans efterträdare blir alltså argentinaren, Diego Simeone. Simeones senaste tränarjobb var för argentinska San Lorenzo och han har som spelare representerat tre klubbar i Italien: Pisa, Lazio och Inter. Simeone lär nog känna sig hemma i Catania då truppen består av hela elva argentinare.

Diego Simeone är tillbaka i Serie A! Catania och Marco Giampaolo gick skilda vägar i veckan och hans efterträdare blir alltså argentinaren, Diego Simeone. Simeones senaste tränarjobb var för argentinska San Lorenzo och han har som spelare representerat tre klubbar i Italien: Pisa, Lazio och Inter. Simeone lär nog känna sig hemma i Catania då truppen består av hela elva argentinare.

Palermos president Maurizio Zamparini går i TV-showen Controcampo till attack mot domarna. Zamparini får medhåll från de flesta i studion förutom fåntratten Giuseppe Cruciani (som antagligen sitter där mest för sitt utseendes skull). Det krävs dock snabba öron och att man förstår en del italienska för att uppfatta vad som sägs. Hursomhelst är det stor TV-underhållning.

Kolla in klippet här!

Arrividerci!

Publicerad 2011-01-21 kl 19:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå