POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

CLUB CALCIO: Medici listar Serie A:s hetaste italienska talanger

Lorenzo Medici listar de bästa italienska talangerna i Serie A. Och menar att de måste få mer speltid.

Vad har Andrea Bertolacci, Davide Santon, Giulio Donati, Alberto Paloschi och Federico Macheda gemensamt? Jo de är de enda fem spelarna från italienska U-21-landslaget med speltid i Serie A denna säsong och om sanningen ska fram så är den speltiden väldigt liten.

Jämfört med de andra stora ligorna i Europa och deras U-21 landslag så är det pinsamma siffror då de har upp emot 15-16 spelare som får utrymme i deras respektive högsta ligor. Det är en fråga om mentalitet. I Italien har det sedan länge rått ett klimat där unga spelare sällan får chansen eller lånas ut till lägre divisioner där det inte heller är givet att de får speltid.

Det finns en rädsla att låta unga spelare få chansen och det finns inget långsiktigt tänkande. Resultat måste komma på en gång. Det får de italienska talangerna lida för och i det långa loppet är det det italienska landslaget som drabbas.

Problemet börjar tack och lov uppmärksammas och det finns förslag om att sänka åldern på Primavera-lagen från 21 år till 19 år vilket skulle innebära att fler unga spelare måste slussas ut i senior-fotbollen tidigare. Jag har gjort en personlig ranking som följer nedan på Italiens största talanger. Jag har valt att plocka spelare födda 1990 och yngre och inte tagit med spelare som spelar utomlands.

" Det finns massor av talanger i Italien. Det som fattas är modet att låta dem spela."
Italiens U17-kapten Pasquale Salerno

30. SIMONE BENEDETTI Inter Försvarare 1992
Son till Torino-försvararen Silvano. Precis som pappan är han också försvarare och han har alla förutsättningar att bli mer framgångsrik än farsan. Är följsam och duktig i luften.

29. MARCO D´ALESSANDRO Roma Mittfältare/Anfallare 1991
Gjort två inhopp i högsta serien. D´Alessandro är en kvick ytter som har briljant teknik. Behöver bara bli jämnare och lite mer konkret. Utlånad till Livorno för att utvecklas.

28. LORENZO CRISETIG Inter Mittfältare 1993
Skicklig passningsspelare som är mycket duktig i det defensiva spelet. Spelar oerhört moget för sin ålder och ses som ett stort framtidsnamn för Inter.

27. ANDREA BERTOLACCI Roma Mittfältare 1991
Kvick mittfältare som kan kombinera hårt jobb med skicklighet. Fått en del speltid i Lecce denna säsong och gjort väldigt bra ifrån sig. Tas förmodligen tillbaka till Romas A-trupp nästa säsong.

26. FELICE NATALINO Inter Försvarare 1992
Kan både användas som ytterback och mittback. Har en stark fysik men även duktiga fötter. Absolut en spelare för Inters framtid.

25. STEFANO PETTINARI Roma Mittfältare 1992
Har en härlig teknik, stor dribblingskicklighet och god spelintelligens. Offensiv mittfältare som både kan spela centralt och på kanten. Stannat lite i utvecklingen men en spelare jag ändå tror starkt på.

24. SIMONE DELL AGNELLO Inter Anfallare 1992
Lite av en Borriello-typ, stark i kroppen, säker avslutare och bra i luften. Tekniken kan förbättras.

23. ROBERTO SORIANO Sampdoria Mittfältare 1991
Mittfältare med ledaregenskaper och fin känsla i fötterna. Dymamisk tvåvägsspelare. Uppväxt i Tyskland av italienska immigranter.

22. SIMONE CALVANO Milan Mittfältare 1993
Klok mittfältare som spelar med stor energi. Är en regista-typ men även grovjobbare. Gick från Atalanta till Milan under Januari 2010.

21. GIUSEPPE DE LUCA Varese Anfallare 1991
Sylvass avslutare som fick sitt stora genombrott under årets Viareggio-turnering. Känns som en garanterad framtida Serie A-målskytt.

20. MATTIA DESTRO Inter Anfallare 1991
Har både stark fysik och bra bollkontroll. Fått en del inhopp i Genoa denna säsong men inte riktigt lyckats. Besitter kvalitéer för att bli riktigt, riktigt bra.

19. VALERIO VERRE Roma Mittfältare 1994
Mittfältsmaestro som plockats upp i Romas Primavera-lag trots sin unga ålder. Kapten i U-17 landslaget och extremt lovande.

18. DAVIDE SANTON Inter Försvarare 1991
Slog igenom som ett ytterbacks-underbarn men kanske gick det lite väl fort då han nu stannat i utvecklingen något. Har fortfarande förutsättningarna att bli en given landslagsman med tiden men en del frågetecken kring hans framtid finns. En ny Paolo Maldini eller en ny Lorenzo De Silvestri?

17. MANUEL GIANDONATO Juventus Mittfältare 1991
Mäter hela 188 cm och är en central mittfältare med bra spelförståelse och stark fysik. U-21 landslagsman.

16. FERNANDO FORESTIERI Udinese/Genoa Anfallare 1990
Argentinskfödd trequartista typ som valt att spela för Italien. Spåddes en lysande framtid och jämfördes lite orättvist med en viss Lionel Messi (båda kommer från staden Rosario dock). Efter en tyngre tid har han nu fått speltid i Empoli (utlånad) och även funnits med U-21 landslaget. Kan blomma ut till en fantastisk spelare när som helst. Delägs av både Genoa och Udinese.

15. GIUSEPPE PRESTIA Palermo Försvarare 1993
Elegant mittback med bra teknik och stark i luftrummet. Har jagats av engelska storklubbar.

14. GIANLUCA CAPRARI Roma Anfallare 1993
Är oerhört kvick och har bra teknik. En spelare som haft en stark utveckling och som fått några inhopp under tränare Montella nu i slutet av säsongen. Blir mycket spännande att följa.

13. DIEGO FABBRINI Udinese Mittfältare/Anfallare 1990
En teknisk och kvick anfallare som gärna drar sig utåt kanten. Har jämförts med Kaka vilket givetvis är en stor överdrift. Jag skulle nog kalla honom för en Marco Delvecchio fast med snabbhet och teknik. Kan ta Serie A med storm nästa säsong i Udinese.

12. FELICE CAETANO Napoli Mittfältare/Anfallare 1996
Ofta är det väldigt svårt att förutsäga hur bra spelarna blir vid så pass ung ålder som Felice Caetanos men han är alldeles för bra för att undgå. Är en tvåfotad offensiv mittfältare och har ett otroligt giftigt skott. Påminner lite grann om en viss Antonio Cassano. Har jagats av massor av storklubbar men har valt att stanna i Napoli. "Sky is the limit".

11. NICOLAO DUMITRU Napoli Anfallare 1991
Fick en del inhopp under säsongen för Napoli men är kanske fortfarande inte riktigt redo. Det är dock inte långt borta innan vi får se hans styrka och teknik på den stora scenen. Hans bakgrund är av en underbar blandning, född i Sverige, pappa är från Rumänien och mamma från Brasilien.

10. MICHELE CAMPORESE Fiorentina Försvarare 1992
Fick sitt genombrott denna säsong då han spelade oerhört moget när han fick chansen av tränare Mihajlovic. Eleketrisk mittback som är tuff och har god teknik. Följsam och säker i sina brytningar.

9. ALBERTO PALOSCHI Genoa/Milan Anfallare 1990
Kvick anfallare med utpräglad målkänsla. Efter en explosionsartad start på karriären har nu utvecklingen stannat upp lite. Men var så säkra att Paloschi kommer hinna ikapp sin egen talang och bli en etablerad målskytt i Serie A.

8. MARCO FOSSATI Milan Mittfältare 1992
Har alla ingredienser för att bli en komplett mittfältare. Har en härlig högerfot och är skicklig på fasta situationer. Har härlig teknik men måste möjligen lägga på sig några kilo.

7. DANIELE RAGATZU Cagliari Anfallare 1991
Ragatzu är en dribblingsskicklig anfallare med bra teknik. Behöver möjligen bli en bättre målskytt. Har potentialen att bli Cagliaris version av Fabrizio Miccoli.

6. TOMMASO CECCARELLI Lazio Mittfältare/Anfallare 1992
Teknisk mittfältare med starka offensiva kvalitéer. Rätt snabb med boll och har ett giftigt skott. Kanske Lazio största offensiva talang. Kan spela på flera offensiva positioner och jag tror att han kommer bli en stor Lazio-stjärna, riktigt stor dessutom.

5. LORENZO TASSI Brescia Mittfältare/Anfallare 1995
Brescias president Corioni drömmer om att han är den nye Roberto Baggio. Det kanske är lite att ta i men Tassi är en exceptionell talang. Har lysande teknik och ett bra skott. Vilken storklubb kommer hinna först?

4. MARCO VERRATTI Pescara Mittfältare 1992
Pescaras tekniske supertalang har haft alla storklubbar flåsandes i nacken och kommer säkert att värvas av någon storklubb i sommar (Roma?). Har fin balans, bra teknik och fart under fötterna.

3. GIACOMO BERETTA Milan Anfallare 1992
En Bobo Vieri light. Stark i kroppen, har ett bra steg, och ett bra skott. Är en kylig avslutare. Fostrad i Albino Leffe.

2. FEDERICO CARRARO Fiorentina Mittfältare 1992
Har utvecklats på ett fantastiskt sätt senaste året. Har sin styrka i offensiven med sin teknik och fantasi. Komplett offensiv mittfältare som det osar star quality över. Känns som en framtida stjärna.

1. STEPHAN EL SHAARAWY Genoa Mittfältare 1990
Lättviktare som kan användas i flera offensiva positioner. Spelar med finess och spetsad teknik. Är lite av en Nasri-typ och har bra speed med boll. Har egyptisk påbrå. Har denna säsong varit utlånad till Padova där han gjort lysande ifrån sig. En blivande Marassi-juvel.

Självklart finns det massor av fler talanger jag skulle vilja skriva om, här är några att hålla ögonen på:
BARI: Francesco Grandolfo (a), Cristian Galano (mf) CAGLIARI: Paolo Dametto (f), Mattia Gallon (a) FIORENTINA: Leonardo Capezzi (mf), Alberto Baccarin (mf) GENOA: Antonio Ragusa (mf/a), Andrea Signorini (f), Mattia Perin (mv) INTER: Davide Faraoni (f), Cristiano Biraghi (f), Simone Pasa (mf)

JUVENTUS:
Vincenzo Camilleri (f), Filippo Boniperti (mf), Andrea Schiavone (mf), Elio De Silvestro (a), Alberto Libertazzi (a) LAZIO: Alessandro Tuia (f), Alessio Campoli (f) MILAN: Gianmarco Zigoni (a) Simone Andrea Ganz (a), Simone Verdi (mf/a), Mattia Valoti (mf)

NAPOLI:
Lorenzo Insigne (a), Giuseppe Iuliano (mf), Giuseppe Fornito (mf), Alessandro De Vena (a) PALERMO: Nicola Rigoni (mf), PARMA: Alessandro De Vitis (mf) ROMA: Alessandro Crescenzi (f), Simone Sini (f), Amato Ciciretti (mf/a), Federico Viviani (mf), Riccardo Brosco (f)

SAMPDORIA:
Simone Zaza (a), Moreno Beretta (a), Gianluca Sampietro (mf) ATALANTA: Leonardo Gatto (a), Simone Magnaghi (a) EMPOLI: Riccardo Saponara (a), Emanuele Rovini (mf/a), Daniele Rugani (f) TORINO: Gianmario Comi (a), Mattia Aramu (mf/a), Marco Chiosa (f) REGGINA: Giuseppe Rizzo (mf).

Sista omgången
Till helgen spelas den sista omgången av Serie A för denna gång. Det känns nästan lite vemodigt. Välidigt få matcher är av betydelse då Milan redan plockat hem scudetton och bottenstriden är helt avgjord. Det som står på spel är den sista Champions League-platsen där Udinese måste få minst en poäng med sig mot Milan. Detta förstås forutsatt att jagand Lazio besgerar Lecce. Roma skulle kunna förlora sin Europa League-plats om de mot all förmodan skulle förlora mot ett redan degraderat ock knäckt Sampdoria samtidigt som Juventus besegrar Napoli hemma. Inte så troligt dock.

Detta är säsongens sista fredagskrönika men håll utkik efter krönikor med både årets lag och en specialare med en liten summering av säsongen i början av nästa vecka.

Publicerad 2011-05-20 kl 17:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå