POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

CLUB CALCIO: Medicis bästa och sämsta: "Största frälsaren sedan Diego?"

Fotbollskanalens Serie A-expert Lorenzo Medici summerar omgången som gick.

Veckans bästa:

1. Edinson Cavani (Napoli)
Med a little help from his friends (Cristian Maggio, Andrea Dossena och Marek Hamsik) pannade Cavani in tre blivande klassiska mål mot Juventus. Edinson "El Skeletor" Cavani har utvecklat sig själv till ett fullfjädrat anfalls-fenomen. Stark i luftrummet, bra med fötterna, elastisk och jobbar hårt för laget. Frågan är om Napoli har haft en större frälsare sedan Diegos dagar? Vi kan åtminstone konstatera att Careca har fått en värdig efterträdare.

2. Esteban Cambiasso (Inter)
När det blåser hårt kliver de riktiga ledarna fram. Cambiasso sköt först in kvitteringen och nickade sedan in segermålet mot Catania. Legenden Javier Zanetti må vara lagkapten men Cambiassos vinnarskalle är minst lika värdefull för Inters själ.

3. Robert Aquafresca (Cagliari)
Har väl egentligen inte gjort någon väsen av sig alls sedan hans första sejour med Cagliari men mot Parma verkade han totalt återfunnen. Hans två mål var båda av stor skyttekungsklass och gav Cagliari en överraskade seger på Ennio Tardini.

4. Adem Ljajic (Fiorentina)
Avgjorde med två minuter kvar mot Brescia med ett härligt skott vilket fullbordade Fiorentinas fantastiska vändning. Ljajic är en fiorentinsk guldpojke med extrem potential.

5. Antonio Cassano (Milan)
Pato var tvåmålsskytt och Gattusos fötter glödde mest men det går inte att förbise Cassanos stora betydelse för Milan på väldigt kort tid. I förra veckan hoppade han in mot Cagliari och spelade fram till Rodney Strassers segermål och nu senast mot Udinese hoppade han in och spelade fram till både Patos och Ibrahimovics mål. Italienska fötter av smaragd.

6. Albin Ekdal (Bologna)
Målskytt mot Bari och gjorde en väldigt fin prestation på mittfältet med stor rörlighet och spelintelligens. Intressant att se om han nu tar ett nytt kliv i utvecklingen. Erik Hamrén antecknar.

Veckans sämsta:

1. Juan (Roma)
Den vanligtvis så fläckfria brasilianska mittbackseleganten hoppade in i halvtid och fullständigt stjälpte sitt Roma. Först totalmissade han när han skulle passa hem bollen till sin målvakt Julio Sergio, vilket ledde fram till Sampdorias straffsituation och utvisningen på Romas keeper. Kompletterade sedan sin mardröm när han missade helt i sin rensning, vilket gav Stefano Guberti möjligheten att sätta segermålet. Juans sämsta halvlek genom tiderna?

2. Juventus ytterbackar
Juventus ytterbacksproblem är gigantiska, det ter sig som ett stort svart hål. Fredrik Sörensen har gjort det okej men är både för oerfaren och lite för oteknisk fortfarande och Marco Motta är en för tillfället förlorad spelare. Armand Traore har potential men är fortfarande lite oslipad taktiskt och har inte hunnit acklimatisera sig. Fabio Grosso har varit hygglig för att vara Fabio Grosso vilket förstås inte räcker långt. Zdenek Grygera fick chansen mot Napoli och tappade markeringen på Cavani på 1-0-målet och var mil ifrån Andrea Dossena när han kunde slå inlägget till Cavanis andra mål. Däremellan hade han alla besvär i världen med att ta hand om Lavezzi. Borde inte Juventus använda vintermercaton till att hitta två nya ytterbackar?

3. Daniele Bonera (Milan)
Bonera är en rätt bra försvarsspelare egentligen men har en tendens att falla igenom ibland. Mot Udinese var han alltför ofta totalt borttrollad av Alexis Sanchez och kompani och fick Milan-fansen att gråta längtansfulla tårar efter Alessandro Nesta.

CLUB CALCIO SÄNDS I TV4 SPORT VARJE SÖNDAG 20:00.

Omgångens lag (3-3-3-1):

Morgan de Sanctis (Napoli) (2)
Gjorde flera viktiga ingripanden i skuggan av Cavanis show. Hade bland annat en enormt fin räddning på Amauris skott i första halvlek.

Hugo Campagnaro (Napoli) (1)
Stark, impulsiv och koncentrerad mot Juventus. Bidrog med positiv aggressivitet.

Bostjan Cesar (Chievo) (1)
En garanti längst bak för Chievo mot Palermo och utmanövrerade Maccarone. Slovensk granit.

Maicon (Inter) (1)
Börjar äntligen likna den gamla Maicon. Mot Catania var han duktig på sin kant och låg bakom Cambiassos nickmål med ett fint pudrat inlägg.

Esteban Cambiasso (Inter)
Vände matchen mot Catania mer eller mindre på egen hand med sina två mål. Ledargestalt.

Carlos Grossmuller (Lecce) (1)
Planens bästa spelare med sitt trygga passningsspel och sin starka fysik. Avgjorde matchen med sitt 2-1-mål.

Gennaro Gattuso (Milan) (2)
Är i mångt och mycket fortfarnde Milans lunga och själ. Visade enormt hjärta mot Udinese men gav också mycket kvalitét till Milans mittfält. Braveheart med duracell-batterier.

Alexis Sanchez (Udinese) (4)
Målskytt som trollade på San Siro med sin extrema teknik. Är alla gånger värd sina 25 miljoner. Dribblingsdemon.

Edinson Cavani (Napoli) (4)
Tremålsskytt på nick och gav Napoli en oförglömlig seger mot Juventus. Magnifik insats.

Antonio Di Natale (Udinese) (3)
Har börjat trampa upp ny skyttekungsfart i sitt målskytte med sina två mål mot Milan. En stor match av en stor spelare.

Robert Aquafresca (Cagliari) (1)
Gjorde två mål av stor klass. Återfunnen?

Publicerad 2011-01-12 kl 15:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå