Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Conte: “Balotelli måste visa att han har den rätta passionen”

Foto: AP

Antonio Conte

Nyligen tog Antonio Conte ut Mario Balotelli till det italienska landslaget trots anfallarens bristande form. Förbundskaptenen menar att Liverpool-anfallaren nu måste visa att han har den rätta passionen.

Efter sommarens misslyckande i VM anklagade bland annat, Gianluigi Buffon och Daniele De Rossi, Balotelli för att vara egoistisk och när den nye förbundskaptenen Antonio Conte tog över landslaget petades Balotelli från “Gli Azzurri”

Men nu till EM-kval matchen mot Kroatien har Conte plötsligt valt att ta tillbaka Balotelli till landslaget igen. En del menar att han tagits ut på grund av att Balotelli har samma sponsor (Puma) som det italienska landslaget. Något som Conte bestämt avfärdar:

-Mario Balotelli är viktig för den italienska fotbollen, det är idiotiskt att tro att han är uttagen på grund av sponsorn, säger Conte enligt Gazzetta dello Sport.

Conte menade att Balotelli måste visa under den närmsta veckan att han kan anpassa sig till spelsystemet och att han måste visa att han har den rätta passionen.

-Balotelli har stor erfarenhet av det italienska landslaget och har både spelat VM och EM. Det är viktigt, men det räcker inte. Han måste visa att han kan anpassa sig till en viss typ av fotboll, menar den italienske förbundskaptenen.

-Det finns inga hierarkier, men de fyra andra anfallarna ligger just nu före. Om Balotelli visar under den närmsta veckan att har samma passion och vilja som de andra kan ha gå förbi dem, säger Conte.

Italien ska möta Kroatien i EM-kvalet på söndag och sedan Albanien i en träningslandskamp nästa tisdag.

Publicerad 2014-11-11 kl 20:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons