Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Conte: Serie A långt efter PL, La Liga och Bundesliga

Italiens förbundskapten Antonio Conte menar att Serie A-fotbollen är långt efter högsta serierna i England, Spanien och Tyskland.
- Italienska ligan är nummer fyra, så är det bara säger han.

I juli 2011 var kontraktet påskrivet och klart. Antonio Conte tog över huvudtränare i Juventus där han spenderade större delen av sin spelarkarriär (1991-2004). 

Som spelare vann Conte fem Serie A-titlar med Juventus och när han minns tillbaka på vilken status den italienska ligans hade när han själv spelade konstaterar han:

- På den tiden ville alla spela i Italien. Det var den platsen där den vackraste fotbollen i världen spelades. I dag är det annorlunda. Klubbägarna kan inte investera i sina lag då det helt enkelt inte har de ekonomiska muskler som krävs, säger han enligt Goal i en intervju med Fifa Magazine och fortsätter:

- Jag tycker att de bästa fotbollen spelas i England. Sedan kommer Spanien och Tyskland och den italienska ligan är nummer fyra, så är det bara.

Efter att Conte - via tre raka ligasegrar - hade tagit tillbaka Bianconeri upp på den italienska fotbollstronen valde han sommaren 2014 att ta över som italiensk förbundskapten.

Publicerad 2016-02-02 kl 14:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons