De Rossi firade 500 med mål och seger

Serie A

Daniele De Rossi firade sin 500:e Romamatch med att göra mål och lägga grunden för 3-1-segern mot Empoli.

Det var två fasta situationer inom loppet av tre minuter i andra halvlek som blev startskottet för Romas offensiv. Först satte Miralem Pjanic en frispark, sedan hittade han De Rossi med en hörna vilket innebar dubblad ledning.

Och Mohamed Salah slog in 3-0 en stund senare vilket innebar att segern mer eller mindre var klar. Då hjälpte det föga att Marcel Buchel reducerade med sitt första mål hittills för Empoli.

Roma ligger nu, i alla fall tillfälligtvis, tvåa i Serie A och formen är minst sagt god. Tolv mål har det blivit under lagets senaste tre ligamatcher. Däremot kan Inter ta tillbaka andraplatsen vid seger i söndagens stormatch mot Juventus. Det är Fiorentina som innehar tätpositionen i dagsläget.

Empoli ligger på 13:e plats i tabellen.