Del Piero hjälte i Juve efter tveksam straff

Italien

Två mål varav en omdiskuterad straff blev facit för Alessandro Del Piero när Juventus slog Genoa med 3-2.

Inte en vinst sedan den 6 januari och två 1-1-kryss sedan man sparkade Ciro Ferrara för Alberto Zaccheroni. På söndagseftermiddagen tog Juventus emot Genoa och inledningsvis såg det ut som att den efterlängtade trepoängaren skulle dröja ytterligare.

Genoa och framförallt Marco Rossi skapade chanser och efter en dryg kvart hade gästerna tagit ledningen. Juve fick dock lite andrum när Amauri kunde kvittera ett par minuter innan halvtid. Anfallaren som inte gjort mål sedan oktober nådde högst efter fint förarbete av Caceres.

Efter en dryg timme ljusnade det ytterligare för Juventus. Diego och Del Piero kombinerade fint och efter en klack från Diego kunde Del Piero göra 2-1 till Juventus.

Glädjen blev dock kortvarig. Rossi gjorde sitt andra för dagen och det var utjämnat bara två minuter efter att Juventus tagit ledningen.

.Det skulle emellertid komma ett mål till, och det lär diskuteras, framförallt i Genoa. Del Piero jagade en passning från Marchisio och gick omkull efter en kontakt från Papastathopoulos vid straffområdesgränsen. Domaren bedömde att det var innanför straffområdet och Juventus fick en straff som Del Piero själv tog hand om – och han gjorde som han brukar: Mål.

Juventus-Genoa 3-2((1-1))
0-1 Marco Rossi (16), 1-1 Amauri (42), 2-1 Alessandro del Piero (61), 2-2 Marco Rossi (63), 3-2 Alessandro del Piero (78 str).
Publik: 24 000.

Publicerad 2010-02-14 kl 17:43