Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
16v

Dokument skapar tvivel kring Ronaldos nekande av våldtäkten - stäms av kvinnan

Foto: Bildbyrån.

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt.
Dokument tyska Der Spiegel tagit del av skapar nu frågetecken kring hans förnekande.

Det var i slutet av förra veckan som amerikanskan Kathryn Mayorga klev fram som kvinnan som anklagat Cristiano Ronaldo för våldtäkt efter en händelse 2009. Mayorga gjorde en intervju med tyska Der Spiegel, vilken var tidningen som avslöjade nyheten från första början, där hon berättade om beslutet att träda fram.

Anledningarna var flera: Numera har hon nya advokater som menar att tystnadsavtalet mellan parterna inte är bindande. Metoo-rörelsen är ett annat – och ett tredje att hon menar att beslutet att gå ut med anklagelsen är det enda sättet att få reda på om fler kvinnor blivit drabbade.

Tanken var aldrig, från början, att berätta något, sa hon till tidningen.

- Det är en ganska känd person så jag är livrädd. Anledningen till att jag skrev på det där kontraktet från början var för att jag inte ville ha mitt namn offentligt.

Christoph Winterbach, en av reportrarna på Der Spiegel, har i en lång tråd på Twitter förklarat hur de jobbat med avslöjandet och vilka dokument som styrker berättelsen. Ett särskilt dokument kan komma att vara besvärande för Ronaldo, skriver han. Det är en utfrågning av hans eget advokatteam som gjordes efter tillfället.

På frågan om kvinnan någon gång höjde rösten eller skrek svarar Ronaldo:

- Hon sa ”nej” och ”stopp” flera gånger.

Enligt Der Spiegel-reportern bekräftar Ronaldo delvis Mayorgas historia under utfrågningen, att hon inte ville, men just de här frågorna ska i en senare version sedan tagits bort. Ronaldo säger då att det ska ha rått samtycke mellan de båda.

Winterbach konstaterar att uttalandet i den tidigare versionen av utskriven skapar tvivel kring Ronaldos förnekade.

”Vi har frågat honom om det. Ingen har sagt att det är falskt. Det hade varit enkelt för honom och hans advokater att svara på det. Det har de inte gjort.”

Winterbach skriver att researchen kring publiceringarna varit omfattande: ”Vi har hundratals dokument från olika källor: e-mail, medicinska rapporter och polisrapporter.”

Mayorgas advokater har nu skickat in en stämningsansökan för att visa att tystnadsavtalet är ogiltigt. I stämningen ska Ronaldo enligt Mayorga ha sagt, efteråt, att han var ledsen och att "han egentligen är en gentleman".

Ronaldos advokater har samtidigt hotat med att stämma tidningen för publiceringarna.

I samband med att Mayorga trädde fram med sitt riktiga namn och berättade om händelsen sa Ronaldo, i ett klipp på Instagram, att allt var "fake news".

Publicerad 2018-10-01 kl 12:08
Annons
Annons
Annons