Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Domen mot Juventus tränare - stängs av tio månader

Foto: Scanpix

Antonio Conte

Juventusbossen Antonio Conte stängs av i tio månader – för sin inblandning i den italienska spelhärvan.

Den nuvarande mästartränaren stod anklagad för att att ha känt till planer på att två matcher med hans förra klubb, Siena, var uppgjorda. Samtidigt står det klart att spelarna Leonardo Bonucci och Simone Pepe, även de i Juve, frikänns helt i processen.

Conte försökte tidigare att förhandla fram en överenskommelse med disciplinkommittén och erbjöd sig initialt att acceptera tre månaders avstängning samt ett bötesbelopp på motsvarande två miljoner kronor. Det förslaget fick nobben - och när man sedan inte kunde enas om en annan uppgörelse valde Conte att få sin sak prövad i idrottsdomstol.

Där pläderade åklagaren Stefano Palazzi för hela 15 månaders avstängning, men domen blev alltså tio månader. Conte har ett första tillfälle att överklaga 20 augusti, då nästa instans kan tar upp frågan.

Anledningen till att Simone Pepe och Leonardo Bonucci frikänns är att Andrea Masiello, som nu spelar för Atalanta, har lämnat ett vittnesmål som inte går att styrka till fullo. Han har i polisförhör sagt att Pepe känt till att vissa matcher varit uppgjorda, medan Bonucci ska ha varit direkt involverad.

Desto tyngre blev straffet för Lecce och Grosseto som båda flyttas ner till Serie B och i stälelt får tillbringa den jär säsongen i Lega Pro, tredjedivisionen.

Publicerad 2012-08-10 kl 09:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons